spot_img

Δείτε – Η ανακήρυξη των Υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  – Την Κυριακή 24 Φλεβάρη πραγµατοποιήθηκε στην κατάµεστη αίθουσα του ∆ηµοτικού Ωδείου στα Άνω Λιόσια, πολιτική συγκέντρωση των Κοµµατικών Οργανώσεων ∆ήµου Φυλής του ΚΚΕ, όπου µίλησε ο υποψήφιος δήµαρχος Φυλής µε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Ζαπάντης και στη συνέχεια παρουσίασε ένα τµήµα του ψηφοδελτίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Στέλλα Θέου, γραµµατέας της οργάνωσης, ενώ χαιρετισµό έκανε ο δηµοτικός σύµβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος ∆υτικής Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ∆ηµήτρης Τσιουµπρής.

Στην οµιλία του ο υποψήφιος δήµαρχος Νίκος Ζαπάντης τόνισε ότι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» αντιµετωπίζουν µε ενιαίο κριτήριο την εκλογική µάχη της 26ης Μάη και στις τέσσερις κάλπες (δηµοτικών, κοινοτικών, περιφερειακών, ευρωεκλογών) κι ότι ο λαός πρέπει να εκµεταλλευτεί αυτές τις εκλογές για να στείλει ένα ισχυρό αγωνιστικό µήνυµα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα άλλα αστικά κόµµατα εντός κι εκτός βουλής, αλλά και στους συνδυασµούς τους σε δηµοτικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή της διακυβέρνησής της µέχρι και σήµερα συνεχίζει να στηρίζει την καπιταλιστική «ανάπτυξη», µια «ανάπτυξη» που στηρίχτηκε στην αποδοχή και υλοποίηση των δύο πρώτων µνηµονίων που είχαν φορτώσει στο λαό ΠΑΣΟΚ, Ν∆ και ΛΑΟΣ, στο κάλπικο δηµοψήφισµα του Ιούλη και στο τρίτο µνηµόνιο του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, που το ψήφισε µαζί µε Ν∆, ΠΑΣΟΚ και Ποτάµι.

Μια ανάπτυξη που στηρίχτηκε επίσης στους διαλυµένους µισθούς και τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, στην κατάργηση των γενικών και κλαδικών συλλογικών συµβάσεων, στην αύξηση των έµµεσων και άµεσων φόρων, στο τσάκισµα των συντάξεων, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, στην αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχηµάτων, στην φοροαπαλλαγή και στην ασύδοτη δράση του τραπεζικού, εφοπλιστικού και βιοµηχανικού κεφαλαίου. Αναφέρθηκε ακόµα και στους αγώνες των κατοίκων της ∆υτικής Αττικής και της ∆υτικής Αθήνας για το άµεσο κλείσιµο της χωµατερής των Άνω Λιοσίων, που την χαρακτήρισε ως «µια ωρολογιακή βόµβα που έχει πλέον υπερκορεστεί και δεν ξέρουµε πότε θα «σκάσει», αλλά που συνεχίζει να λειτουργεί, συνεχίζει να γεµίζει απορρίµµατα».

Τόνισε ότι τα ταξικά εργατικά σωµατεία της περιοχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, πρωτοστάτησαν στον αγώνα για να κλείσει το καρκίνωµα της χωµατερής και να αποµακρυνθεί οριστικά από το βεβαρηµένο Θριάσιο Πεδίο. ∆εν παζάρεψαν ούτε µια στιγµή την υγεία του λαού για οικονοµικά ανταλλάγµατα, όπως έκαναν όλοι οι δήµαρχοι στο δήµο Άνω Λιοσίων και µετέπειτα δήµο Φυλής από το 1991 µέχρι και σήµερα.

Ανέφερε ότι σήµερα και στην τοπική διοίκηση συγκρούονται δύο γραµµές: η µία είναι η γραµµή των αστικών κοµµάτων που θέλει τους εκλεγµένους δηµάρχους και περιφερειάρχες να είναι διαχειριστές της µιζέριας του λαού και ουσιαστικά βοηθοί των επιχειρηµατικών οµίλων για περισσότερα κέρδη, κι άλλη είναι η γραµµή του ΚΚΕ που θέλει τους εκλεγµένους δηµάρχους και περιφερειάρχες να είναι αγωνιστές, είτε από τη θέση της διοίκησης είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, να βάζουν εµπόδια, να διεκδικούν µαζί µε το λαό, να οργανώνουν τη λαϊκή πάλη και τη σύγκρουση µε τις κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αδίστακτη και ασύδοτη εργοδοσία.

Ότι η διαχωριστική αυτή γραµµή θα πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε υπάλληλο και νέο, για κάθε γυναίκα και συνταξιούχο, για κάθε άνεργο και σπουδαστή, για κάθε έναν που θέλει να σηκώσει κεφάλι, να αντισταθεί, να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Τέλος κάλεσε τους οπαδούς και φίλους του κόµµατος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο µε προβληµατισµό, κριτική σκέψη και διάθεση, κάθε τίµιο αγωνιστή, που νιώθει αριστερός, που νιώθει ότι τα προβλήµατα δε λύνονται µε ρουσφέτια και υποταγή, κάθε έναν που θέλει να υψώσει το ανάστηµά του, να στηρίξει και να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

 Στη συνέχεια παρουσίασε τους πρώτους 29 υποψηφίους του ψηφοδελτίου και τόνισε ότι όλοι τους είναι καταξιωµένοι αγωνιστές µέσα από τη δράση τους στα σωµατεία και τα συνδικάτα τους, πολλοί από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι, προέρχονται από όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δηµόσιου τοµέα και βρίσκονται κάθε µέρα στην πρώτη γραµµή για την ανασυγκρότηση του ταξικού εργατικού κινήµατος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...