spot_img

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής για τον αθλητισμό

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής και το Τμήμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού, με ορισμένα από τα μέλη του(νεαρούς Αθλητές με τους γονείς τους), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εργατικών σωματείων, των επιτροπών ανέργων Αττικής και καλωσόρισαν, μαζί με άλλους διαδηλωτές, στο Σύνταγμα στις 10 Απρίλη και ώρα 18.00 τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που έλαβαν μέρος στην πορεία κατά της ανεργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων Κ.Πελετίδη και του δημοτικού συμβουλίου, περπατώντας την απόσταση Πάτρα-Αθήνα(220 χλμ.) σε 8 μέρες!

Η ανεργία μαστίζει τη χώρα μας <<χτυπώντας τη πόρτα>> σε λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από έντονες αντιφάσεις. Η ανάπτυξη των επιστημών σε όλους τους κλάδους με τη βοήθεια της τεχνολογίας ,σε μια κοινωνία η οποία θα είχε κατεύθυνση και στόχο τη κάλυψη των δικών της αναγκών, κοινωνικά αγαθά όπως

ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ θα παρέχονταν προς όλους ΔΩΡΕΑΝ.

Αντίθετα ζούμε την πλήρη εμπορευματοποίηση όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Για το κομμάτι του Αθλητισμού η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, οι φορείς που την απαρτίζουν και το τμήμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού έχουν ξεκάθαρη θέση. Παλεύουν και διεκδικούν:

Η πρόσβαση και η χρήση για όλους τους δημότες του δήμου σε όλα τα δημοτικά γήπεδα για όλα τα αθλήματα θα πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το τμήμα Μαζικού Λαϊκού αθλητισμού προτείνει το πρωτάθλημα που διοργανώνεται μέσω των δημοτικών σχολείων για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης να έχει την κατεύθυνση της παρακίνησης και δραστηριοποίησης των παιδιών , όλων των παιδιών προς τον αθλητισμό.

Να αναδεικνύονται τα υψηλά ιδεώδη του υγιούς αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της πειθαρχίας ,της κοινωνικοποίησης και όχι να καλλιεργούν τη διαφοροποίηση των παιδιών σε ικανούς και μη-ικανούς για το συγκεκριμένο άθλημα.

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος να μην έχει την έννοια του scouting(ανίχνευση-αναζήτηση), με την <<αετίσια ματιά>> των προπονητών από την εξέδρα να παρακολουθούν ποια παιδιά είναι ταλέντα έτσι ώστε να τους προτείνουν την εγγραφή τους σε ιδιωτικούς συλλόγους με τη δικαιολογία ότι δήθεν  γίνεται καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό σύλλογο. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στη εμπορευματοποίηση του αθλήματος και δημιουργεί αθλητές προϊόντα.

Τέλος το Τμήμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού θα δώσει το παρόν στη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στις 17/4 και ώρα 7.00μμ στο κλειστό γήπεδο Δροσούπολης και καλεί όλους τους αθλητές από όλα τα αθλήματα να παρευρεθούν στην εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες μετανάστες.

Γιατί Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος…

Τμήμα Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού

11/4/2016

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...