spot_img

Α.Κ.Ε. η νέα κίνηση εργαζομένων του Δήμου Φυλής εν όψει εκλογών

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή 9 και 10/11 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φυλής και οι ετοιμασίες κορυφώνονται, μετά και την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Την ψήφο των εργαζομένων διεκδικεί η νεοσύστατη Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Α.Κ.Ε.), τα μέλη της οποίας στο πρώτο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εν όψει των εκλογών, ζητούν τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία, ρίχνοντας «βέλη» προς την διοίκηση, την οποία κατηγορούν μεταξύ άλλων για παθητική στάση και έλλειψη αξιοκρατίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Α.Κ.Ε.) δημιουργήθηκε από την κοινή πεποίθηση σε θέματα που απασχολούν την εργασιακή καθημερινότητά μας.

Θέματα που μας θίγουν ηθικά αλλά και ως προσωπικότητες. Κατευθυντήριες γραμμές από κόμματα και παρατάξεις δεν τα θεωρούμε συμβατά με το εργασιακό πρόσωπο που πρέπει να έχει το σωματείο μας.

Η απουσία του συνόλου των εργαζομένων από τις κινητοποιήσεις, από τις Γενικές Συνελεύσεις και η καθολική απομάκρυνση από τον θεσμό του σωματείου, είναι αποτέλεσμα των πράξεων και της ΑΦΑΝΕΙΑΣ της απερχόμενης διοίκησης. Πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα στα τριάμισι αυτά χρόνια, «σε κατάσταση εργασιακής ηρεμίας» (την πληρωμή μας δηλαδή μέσα στα χρονικά όρια) να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, παρά μόνο να μας ενημερώνει για δρομολογημένες εξελίξεις μετά από πολύχρονη καθυστέρηση.

Υπάρχει όμως και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που δείχνει η απερχόμενη διοίκηση του σωματείου. Η ταλαιπωρία, η πίεση του κατεπείγοντος και το οριστικό ναυάγιο του επιδόματος των 176 ευρώ για μια διαπραγμάτευση που ΕΜΕΙΣ σαν εργαζόμενοι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ δημιούργησαν ένα νεφελώδες τοπίο στην σχέση σωματείου-εργαζομένων.

Τοπίο που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ και ο ορισμός τους να γίνει από το πλέον αρμόδιο όργανο, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΝΑ ΠΑΨΕΙ η έλλειψη αξιοκρατίας που υφίσταται μεταξύ των συναδέλφων, αφού η διοίκηση του σωματείου δεν κατάφερε ούτε αυτό.

Για τους παραπάνω λόγους και με βασικό γνώμονα το συμφέρον του εργαζόμενου και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, δημιουργήθηκε η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Α.Κ.Ε.)

Μια κίνηση, που σκοπό έχει να επαναφέρει το σύνολο των συναδέλφων σε ενεργή τροχιά σε ζητήματα που το αφορούν.

Να κάνει τη συμμετοχική διαδικασία πράξη και όχι να αποφασίζουν λίγοι για πολλούς.

Να δημιουργηθεί το αίσθημα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ μεταξύ των συναδέλφων και να είναι αρωγός λύσεων των προβλημάτων και ΟΧΙ ΑΠΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Για αυτό σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετέχετε ενεργά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο σωματείο μας.

Μιας διοίκησης που θα εκφράζει τον ίδιο τον εργαζόμενο από την θέση του εργαζόμενου και ΟΧΙ από τη θέση του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ, όπως εκφράζει η παρούσα διοίκηση καθώς και η νεοσυσταθείσα παράταξη που το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να διαιωνίσει την ίδια τακτική.

ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ στα προβλήματά μας και ΟΧΙ να είμαστε απλοί παρατηρητές.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το Σωματείο ΔΥΝΑΤΟ και πάλι δικό μας.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός του ΟΧΙ στα Άνω Λιόσια

Με την παρέλαση των σχολείων και των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ενώπιον των πολιτικών και...

Δείτε – Σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο από τα Άνω Λιόσια λίγες ημέρες μετά το σεισμό του ‘99

Ξεχασμένες εικόνες από μια διαφορετική, αλλά και πολύ δύσκολη, εποχή για τα Άνω Λιόσια, έρχονται στο φως της...

Απομακρύνθηκαν 161 λεωφορεία της ΟΣΥ από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

H μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Φυλή και στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε στην απομάκρυνση 161 λεωφορείων της ΟΣΥ...

Συγκλονιστικές στιγμές – Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς γύρω από τα Άνω Λιόσια (φωτό)

Έχοντας ήδη κάψει μεγάλο μέρος της Χασιάς, αλλά και κομμάτι των ορεινών όγκων πάνω από τον Οικισμό Γεννηματά...