spot_img

14 νέους διπλούς βυθιζόμενους κάδους στο Ζεφύρι τοποθέτησε ο Δήμος Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στην εγκατάσταση 14 οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές του Ζεφυρίου προχώρησε ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσιο των πολυεπίπεδων ενεργειών του Χρήστου Παππού, για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού ιστού της πόλης.

«Πιστοί στη δέσμευσή μας για μια καθαρή πόλη κάνουμε καθημερινά πράξη με τα έργα μας, το ευρύτερο όραμά μας για τη μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου μας. Προχωρούμε σταθερά, το πρόγραμμά μας για την σταδιακή εγκατάσταση των συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε όλο το Δήμο και εξασφαλίζουμε τους απαιτούμενους πόρους ώστε να επεκταθεί η διαλογή των υλικών στην πηγή και να τονωθεί η ανακύκλωση. Αναβαθμίζουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες μας στον τομέα της καθαριότητας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους δημότες και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Περνούμε στη Νέα Εποχή της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βελτιώνουμε την εικόνα του Δήμου μας προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής.

Την μελέτη του έργου και την επίβλεψη έχει η Τεχνική Υπηρεσία ενώ η Διεύθυνση Καθαριότητας Ζεφυρίου χωροθέτησε τα σημεία τοποθέτησης των κάδων.

Με την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων συλλογής απορριμμάτων βελτιώνεται σημαντικά η εικόνα της πόλης μας. Ελευθερώνουμε και παραδίδουμε στους δημότες δεκάδες τετραγωνικά μέτρα σε πεζοδρόμια,πλατείες και δρόμους αφού για κάθε έναν υπόγειο κάδο που τοποθετείτε απομακρύνονται 7 συμβατικοί. Συνολικά θα απομακρυνθούν περισσότεροι από 150 τροχήλατοι κάδοι» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

«Τα νέα συστήματα είναι συμβατά με τα απορριμματοφόρα του Δήμου και

έτσι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για την προμήθεια νέων οχημάτων. Πετυχαίνουμε εξοικονόμηση δυνάμεων και καυσίμων, μειώνουμε το λειτουργικό κόστος της αποκομιδής αλλά τους εκπεμπόμενους ρύπους και ταυτόχρονα έχουμε μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.

Τα 14 συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων,ρομποτικής λειτουργίας τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο Ζεφυρίου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο 1ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, στην πλατεία Κύπρου, στο ΓΕΛ Ζεφυρίου,στην πλατεία Μερκούρη επί της οδού Ανεξαρτησίας, στην οδό Θεσπρωτίας, στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και 25ης Μαρτίου, στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Κοραή, στην συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Γράμμου, στο 4ο νηπιαγωγείο, στην συμβολή των οδών Σεφέρη και Τήνου, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Μεσολογγίου και στην οδό Παναγίας Γρηγορούσης στο ύψος του συλλόγου Ηπειρωτών.

Κάθε σύστημα έχει ένα κάδο για οργανικά και σύμμεικτα απορρίμματα και ένα κάδο ανακύκλωσης. Η χωρητικότητα των νέων υπόγειων κάδων σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας ανέρχεται στα 1.100 λίτρα αλλά με τη διαδικασία της συμπίεσης έχει τη δυνατότητα να αυξάνεται η χωρητικότητα στον μεν κάδο με τα οργανικά-σύμμεικτα μέχρι και 10.000lt, στον δε κάδο με τα ανακυκλώσιμα μέχρι και 30.000lt. Δεν συνίσταται η ρίψη ογκωδών απορριμμάτων και κλαδιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Πέντε ενδιαφερόμενοι για το επιχειρηματικό πάρκο Φυλής – Ποιοι συμμετείχαν στο στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πέντε σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου στη θέση «Σπηλιές» στη...

ΚΑΕ ΑΕΚ – Παραχώρησε το management και κατασκευάζει δύο γήπεδα μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων

Η ΑΕΚ παραχώρησε το management των ακαδημιών της και θα κατασκευάσει δύο γήπεδα μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού κλειστού...

Τρεις συλλήψεις στο Ζεφύρι για ναρκωτικά – 70χρονος, 57χρονος και 48χρονη στη “φάκα”

Τρία άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ζεφύρι για ναρκωτικά. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο της...