spot_img

Χρήστος Παππούς: Εκτός του Δήμου Φυλής οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Εκτός του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων της Φυλής (ΟΕΔΑ Φυλής) θα βρίσκονται, σύμφωνα με το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των απορριμμάτων, που εγκρίθηκε, πρόσφατα, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, οι νέες μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό, ο ίδιος και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης έδωσαν μάχη σε όλα τα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης.

Ο Χρήστος Παππούς ανέφερε ότι στον Περιφερειακό Σχεδιασμό περιορίστηκε η ικανότητα επεξεργασίας του Εργοστασίου Ανακύκλωσης στις 120 χιλ. τόνους κι ότι έχει οριστικοποιηθεί η χωροθέτηση των νέων μονάδων για τον Κεντρικό Τομέα και για τον Πειραιά.

Πρόσθεσε ότι η Χωματερή βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας Πάρκου Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ των αναδόχων του έργου και του Δήμου Φυλής, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και του Περιφερειάρχη Αττικής.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει ήδη συσταθεί η Ενεργειακή Κοινότητα, μέσω της οποίας ο Δήμος θα παρέχει, δωρεάν, ρεύμα, στα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής, με προτεραιότητα στα ευάλωτα.

«Είμαστε πρωτοπόροι σε όλη την Ελλάδα. Ο νόμος που δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ εμείς έχουμε ξεκινήσει πριν από χρόνια και σήμερα είμαστε έτοιμοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα