spot_img

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά – Πανοραμικό βίντεο και φωτό με τον στόλο του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που δημιούργησε ο Δήμος Φυλής στο Πανόραμα, με εντολή του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού συγκεντρώθηκε ένας τεράστιος στόλος από περίπου 70 μηχανήματα έργου, αλατιέρες, μικρά και μεγάλα εκχιονιστικά,όλοι οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία , οι χειριστές των μηχανημάτων αλλά και ειδικότητες εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση τυχών βλαβών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Χρήστο Παππού αποφασίστηκε διεξοδικά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα ακολουθηθεί προκειμένου να μείνει ανοιχτό το κύριο οδικό δίκτυο της πόλης, να αποφευχθούν κίνδυνοι κατά της ζωής πολιτών (κλείσιμο δρόμων από το Φαράγγι και πάνω) και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός παροχής βοήθειας για τους πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Αποφασίστηκε επίσης πως από τις δύο τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν οι αλατιέρες να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ώστε ο μηχανισμός του Δήμου να προλάβει την κακοκαιρία.

Ήδη έχουν κατανεμηθεί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη τα μηχανήματα εκχιονιστικά, αλατιέρες και μηχανήματα έργου και βρίσκονται σε ετοιμότητα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες.

Από αύριο το πρωί θα είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση η θερμαινόμενη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων για τους δημότες που το έχουν ανάγκη. Επίσης μπροστά από τα Δημαρχεία των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων υπάρχουν σακιά με αλάτι για τις ανάγκες των δημοτών. Αλάτι θα βρουν επίσης οι δημότες στην πλατεία ΒΟΡΕΙΝΟ στη Ζωφριά, στην ευαγγελίστρια, στον Άγιο Δημήτριο, στην Πλατεία Καραγιάννη και στο πάρκινγκ το My market στην Συμβολή Σκαλκώτα και Φυλής.

Τον κεντρικό συντονισμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας έχει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη και τους τοπικούς Αντιδημάρχους Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και Φυλής Ελένη Λιάκου.

Ωστόσο, επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο της δημοτικής ομάδας και ιδίως οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας, Βασίλης Γεωργιάδης και Μαρίνος Σαρλάς, οι οποίοι διαθέτουν προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων. Σε ετοιμότητα επίσης θα βρίσκεται ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Αντωνόπουλος για την παροχή βοήθειας σε δημότες και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης ως εποπτεύων της αρμόδιας υπηρεσίας για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 δήλωσε πως “ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία” και κάλεσε τους δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

VIDEO : Δηλώσεις Χρήστου Παππού στον ΑΝΤ-1 https://youtu.be/rlNxUiXiLI8

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας https://youtu.be/opT0Zn9FDAU

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους δημότες ψυχραιμία και διαβεβαιώνει πως “ο Δήμος Φυλής είναι σε θέση να βρεθεί δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη σε ελάχιστα λεπτά. Έχουμε έναν άρτιο μηχανισμό και δεν χρειάζεται πανικός” επισημαίνει. Επίσης ο Μιχάλης Οικονομάκης παρακαλεί τους δημότες να διευκολύνουν τη διέλευση των εκχιονιστικών παρκάροντας σε ολόκληρο το Δήμο μόνο από την μια πλευρά του δρόμου.

Το τηλεφωνικό κέντρου του Δήμου Φυλής 213-2042700 και 701 και ο πενταψήφιος αριθμός 15691, λειτουργεί όλο το 24ωρο για να ενημερώνουν οι δημότες για ενδεχόμενα προβλήματα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

«Σείστηκε» το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Πουλή

Με μια εξαιρετική σε παλμό εκδήλωση κατά την οποία γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων...

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή για εγγραφή στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων

Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις...

Δημήτρης Στάμου – “Ιδιαίτερη τιμή η υποψηφιότητά μου στη Δυτική Αττική”

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αξιόλογες υποψηφιότητες στη Δυτική Αττική, είναι αυτή του δημοσιογράφου Δημήτρη Στάμου, ο...

Ζεφύρι – Συλλήψεις από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για κοκαΐνη και όπλα

Στο πλαίσιο δράσεων της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν...