spot_img

«Υφαίνοντας» το μέλλον! – Δείτε την καταπληκτική ιδέα των παιδιών του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων (video)

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα μιας εικονικής επιχείρησης που θα έπαιρνε παλιά κατεστραμμένα ρούχα και θα τα μεταμόρφωνε σε τσάντες και χαλιά νέου τύπου; Στα παιδιά της Β΄ Τάξης του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων φάνηκε εξαιρετική και δεν έμειναν απλά στην θεωρία αλλά την υλοποίησαν κιόλας, με τα καλύτερα αποτελέσματα!

Του Αναστάση Ατζάμπου

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Β΄4 της δεύτερης τάξης, έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του Σ.Ε.Ν (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων), με την «επιχείρηση» Υ-ΦΑΙΘ και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο από τους κριτές όσο και από τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου κέρδισε τις εντυπώσεις !

«Μπράβο παιδιά, πολύ πρωτότυπη ιδέα τόσο για τον οικολογικό χαρακτήρα, όσο και για την αναβίωση της τέχνης του αργαλειού…!».

«Συγχαρητήρια και στην καθηγήτρια των μαθητών Κ. Καλιτσουνάκη και την συνοδό τους στο εμπορικό κέντρο Κ. Τζανετάκου, που δείχνουν καθημερινά την μεγάλη αγάπη τους αλλά και την αφοσίωση τους για αυτό το επάγγελμα που έχουν επιλέξει! Καλά αποτελέσματα να έχετε παιδιά σας ευχόμαστε επιτυχία…» ήταν κάποια σχόλια για το ολοκληρωμένο από κάθε άποψη αποτέλεσμα που παρουσίασαν οι μαθητές.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, πέρασαν στη φάση του τελικού τα 10 καλύτερα σχολεία Νοτίου Ελλάδας με τα δικά μας παιδιά να βρίσκονται στην δεύτερη θέση και πλέον περιμένουν να ολοκληρωθεί και η αντίστοιχη φάση για τα σχολεία Βορείου Ελλάδας ώστε να μας κάνουν ακόμα πιο υπερήφανους με την επιτυχία της ιδέας τους!

Η αρχική ιδέα

Όπως μας αναφέρει και ο Γιώργος, εκ των πρωταγωνιστών της όλης ιδέας:

«Όλα ξεκίνησαν πέρσι, μετά από μια εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε ως μαθητές της πρώτης τάξης του 1ου γενικού λυκείου Άνω Λιοσίων στο «Εργαστήρι» του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Έχοντας παρακολουθήσει τα αποτέλεσμα της εργασίας των μαθητευόμενων, όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να μιλάμε και να επεξεργαζόμαστε τις εντυπώσεις μας αλλά και τον τρόπο να φτιάξουμε μια δική μας εικονική επιχείρηση ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι άνεργοι και τα ΑμΕΑ.”… και συνεχίζει:

“Tην ημέρα που η κ.Καλιτσουνάκη, καθηγήτρια της ερευνητικής εργασίας στην τάξη μας, ζήτησε να αποφασίσουμε για το θέμα της φετινής μας εργασίας και ύστερα από πολλή συζήτηση και μετά από ψηφοφορία, αποφασίσαμε να μην εστιάσουμε στον τεχνολογικό τομέα μιας επιχείρησης αλλά να ενδιαφερθούμε για τον ανθρώπινο παράγοντα, που κρύβεται πίσω από την κατασκευή χειροποίητων χαλιών και άλλων αντικειμένων όπως τσάντες. Κάθε αντικείμενο έχει την «σφραγίδα» των ανθρώπων που συνέβαλλαν στην κατασκευή του και θα εκτιμάται ανάλογα από τους αγοραστές του.”

Ο σκοπός της επιχείρησης Υ-ΦΑΙΘ

“Πρώτος μας στόχος είναι να απασχολήσουμε και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων  ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, άνεργοι, άτομα υπό επανένταξη και Α.Μ.Ε.Α.

Ο δεύτερος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός στόχος μας είναι η χρήση ανακυκλώσιμων πρώτων υλικών για την κατασκευή των προϊόντων μας.”

Με δύο λόγια έχοντας ως σκοπό την χρήση ανακυκλώσιμων πρώτων υλών τα παιδιά θα παίρνουν ως πρώτη ύλη υλικά που έχουν παύσει να θεωρούνται χρήσιμα, δηλαδή υφάσματα και νήματα που είναι κοινώς …κουρέλια και με την κατάλληλη επεξεργασία θα τους δίνουν μια νέα μορφή και μια νέα χρησιμότητα.

Σχέδια για το μέλλον

“Από τώρα έχουμε στα σχέδια μας την συνεργασία με διάφορες εταιρίες, ώστε να μας παρέχουν ρούχα, υφάσματα και νήματα που είτε είναι άχρηστα και ελαττωματικά είτε προέρχονται από επιστροφές πελατών τους που δεν μπορούν να προωθηθούν στην αγορά γιατί δεν είναι πια της μόδας”.

Το CityFace.gr αφού ήρθε σε συνεννόηση με τον διευθυντή κ.Χούτο -μέσα σε κλίμα εξαιρετικής φιλοξενίας και συνεργασίας εκ μέρους του- βρέθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων, μίλησε με τους πρωταγωνιστές του όλου εγχειρήματος και σας παρουσιάζει τι είπαν τα ίδια τα παιδιά για την δική τους εικονική επιχείρηση.

Απολαύστε τους!

https://www.youtube.com/watch?v=spMaNKuT2IY&feature=youtu.be

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

{gallery}2017-03/lyk{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...