Όμορφες στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής των Χριστουγέννων στο γραφείο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.
Εκεί βρέθηκαν καλεσμένοι του, προκειμένου να τους βραβεύσει, τα παιδιά και η καθηγήτρια που διακρίθηκαν, στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ “μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη”, που πραγματοποιήθηκε από 13-15 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.
Η διάκριση ήρθε να προστεθεί στις συνεχόμενες επιτυχίες μαθητών από τα σχολεία του Δήμου Φυλής. Πρόκειται για Ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων που υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Ελληνόπης και Θεοδώρας Παπαδοπούλου διακρίθηκαν πανελλαδικά. Οι Θοδωρής Αναγνώστου, Εύα Καρονίδη, Ελένη Κόκκαλη και Βίκυ Σπορίδη εκπροσώπησαν το σχολείο τους και κατ’ επέκταση το Δήμο Φυλής στον διαγωνισμό, με εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο ως ομάδα, όσο και ατομικά, καθώς ο Θοδωρής Αναγνώστου τιμήθηκε με εύφημη μνεία.
Η παρουσία της ομάδας του 2ου ΓΕΛ και του Θοδωρή Αναγνώστου, ειδικότερα, απέσπασε τα συγχαρητήρια της επικεφαλής και Επιστημονικά Υπεύθυνης της Οργανωτικής Επιτροπής Παρούλας Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτριας Διεθνούς Δικαίου, ad hοc δικαστού στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημιουργού του ThessIsMUN, του μοναδικού φοιτητικού Μοντέλου Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα.
Σημαντική ήταν η παρουσία της ομάδας σύμφωνα και με την καθηγήτρια Ελληνόπη Παπαδοπούλου η οποία ανέφερε ότι η διάκριση επιτεύχθηκε απέναντι σε καλά προετοιμασμένους μαθητές ιδιωτικών σχολείων.
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε, δημοσίως και το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 η Πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη ενημέρωσε το σώμα, το οποίο, σύσσωμο, διαβίβασε την ευαρέσκειά του στο σχολείο και στην ομάδα.
Αυτή τη φορά, και πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εν μέσω της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων τους υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους έδωσε από κοντά τα συγχαρητήριά του και τους πρόσφερε τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες, με την ευχή να φέρουν στον Δήμο πολλές ακόμη διακρίσεις.