spot_img

Συγκίνηση στην εκδήλωση Μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς και αγνοουμένους του Δήμου Φυλής στην Κύπρο

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021, στην Πλατεία Ζεφυρίου, η εκδήλωση μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς και αγνοουμένους της περιοχής μας κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σαράντα επτά χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974 η Εκκλησία, ο Δήμος Φυλής, οι οικογένειες και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων τίμησαν τα τέσσερα παιδιά της περιοχής μας που έδωσαν τη ζωή τους για τη Μεγαλόνησο και συγκεκριμένα: Τον Υποσμηναγό Στέλιο Κλαπάκη, τον Ανθυπασπιστή Νίκο Κρητικό, τον Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλο και το Στρατιώτη Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση που έψαλαν οι πατέρες Άγγελος Κανέλλος και Θεοφάνης Θεοφάνους κι ακολούθησαν σύντομες ομιλίες των επισήμων, με πλέον συγκινητική της Πρόεδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κύπρου Μαρίας Καλμπουρτζή. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε ότι θα θυμόμαστε με αγάπη τους τέσσερις δικούς μας ανθρώπους που πρόσφεραν τη ζωή τους και πρόσθεσε ότι εκείνος δεν θα ξεχάσει τη μέρα που έγινε γνωστό στην πόλη των Άνω Λιοσίων ότι χάθηκε ο Γιάννης Ηλιόπουλος. «Βλέπω απέναντί μου τον αδελφό του Ευγένιο δακρυσμένο μαζί με τις τρεις οικογένειες από το Ζεφύρι και καταλαβαίνω τον πόνο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πατήρ Άγγελος Κανέλλος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη και η Πρόεδρος των αγνοουμένων της Κύπρου Μαρία Καλμπουρτζή. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των τεσσάρων οικογενειών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αναπλ. Δήμαρχοι Γιώργος Ραφτέλης και Τόλης Βαδεβούλης και οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας και Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, το Τοπικό Συμβούλιο και οι υπηρεσίες του Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με χαρακτηριστικά videos

https://youtu.be/YRyXhLVoyCA

https://youtu.be/MKbY0xCbTZ8

https://youtu.be/rr137TMT544

https://youtu.be/5heT0gWbCF8

https://youtu.be/wcONwTwed9g

https://youtu.be/AjMfQpZF6ZY

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, εξωτερικοί χώροι και μνημείο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/211792145_2994878074123116_3207352217602698897_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=oeNcYX-G8jYAX8Wj7LI&_nc_oc=AQkeNxO20JIi8GilvSsBDJQpGxVn1tXswJJ3cHtQfKj3XZY3ZBzmmWJCGAuROdYSgEE&tn=7rkDIEdqUPVBjIbi&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=0b132a6af7f311d3ab4dc6a73619ba59&oe=60E2294A

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...