spot_img

Στο Μέγαρο εμφανίζεται η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής στις 6 Μαΐου 2018

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα λάβουν μέρος τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής.

Πρόκειται για το 9ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου 2018 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του καθώς δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο φετινό Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πάνω από 40 μουσικά σύνολα από Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Κύπρο και Ελλάδα.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του, αφού έχει αποφασιστεί η οικονομική στήριξη των φιλανθρωπικών φορέων «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή», «Κιβωτός του Κόσμου».

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής, δηλαδή ένα σχήμα που αποτελείται από τη Φιλαρμονική και τη Λαϊκή Ορχήστρα, θα εμφανιστούν το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου 2018 και ώρα 21:00, με ένα δεκαπεντάλεπτο αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες μας Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη και Σταύρο Ξαρχάκο, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Καλομοίρη.

Παρόλο που η εμφάνιση είναι ολιγόλεπτη τα Μουσικά Σύνολα ετοιμάζονται εντατικά, για πάνω από δύο μήνες, για τη μεγάλη βραδιά και έχουν φροντίσει για την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να βγάλουν άψογα το πρόγραμμα. Εξίσου σημαντική προσπάθεια έχει καταβληθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, με επικεφαλής το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε την εμφάνιση.

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Φυλής στο 9ο Φεστιβάλ εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Έχω πει στο μαέστρο και στους μουσικούς ότι στόχος μας πρέπει να είναι η εξωστρέφεια. Να βγάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου προς τα έξω και είμαι ευτυχής που το κάνουν. Πέρσι στο Φεστιβάλ του Δήμου Πεύκης μας έκαναν περήφανους και έδειξαν ότι περιλαμβάνονται στα καλύτερα μουσικά σχήματα της Χώρας. Είμαι βέβαιος ότι θα διακριθούν και στο 9ο Φεστιβάλ, μια διεθνή διοργάνωση στον κορυφαίο συναυλιακό χώρο της Πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.

Έναρξη Παραστάσεων: Σάββατο Απόγευμα και Κυριακή Απόγευμα στις 19.00, Κυριακή Πρωί στις 11.00. Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...