spot_img

Σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο σχέδιο του Δήμου για ανέγερση Φοιτητικής Εστίας και Διοικητικού Κέντρου στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ένα μεγάλο όραμα του Δήμου Φυλής και του Δημάρχου Χρήστου Παππού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τίθεται υπόψη των Υπουργών Ανάπτυξης  και Παιδείας η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Φυλής  και της Αναπτυξιακής του Επιχείρησης με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α), για τη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας και νέου Διοικητικού Κέντρου στα Άνω Λιόσια.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστεί το σχέδιο, εν όψει της προώθησής του, για έγκριση, στη Διϋπουργική Επιτροπή, με τη μορφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Από εύνοια της τύχης, το ευχάριστο μήνυμα έφτασε στο κινητό του Δημάρχου Χρήστου Παππού, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου 2021, τη στιγμή που ο ίδιος και ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α Παναγιώτης Καλδής  μιλούσαν για το μεγαλόπνοο σχέδιο στην τελετή υποδοχής της δεύτερης σειράς των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο, σε Άνω Λιόσια και Φυλή, με την υποστήριξη του Δήμου.

Μάλιστα ο Πρύτανης ανέλυε τα πλεονεκτήματα του σχεδίου και τη συγκοινωνιακή μελέτη, προκειμένου να επιλεγεί η συντομότερη διαδρομή μεταξύ της, υπό κατασκευή, Φοιτητικής Εστίας και των εγκαταστάσεων του ΠΑ.Δ.Α. στη Λεωφόρο Θηβών. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Δήμο Φυλής, η οποία οφείλεται, όπως είπε, στο ότι ο τελευταίος έχει όραμα και ικανά στελέχη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τον Πρύτανη και τους καθηγητές για τη συνεργασία, που θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές και πρόσθεσε ότι, μετά την έγκριση του σχεδίου ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας και Διοικητικού Κέντρου, θα προτείνει στο ΠΑ.Δ.Α. την εγκατάσταση κάποιων από τις Σχολές ή τα Τμήματά του στο Δήμο Φυλής.

“Αγκαλιάσαμε, από την πρώτη στιγμή, το Πανεπιστήμιο γιατί θεωρούμε ότι θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο Δήμο μας και σε όλη τη Δυτική Αττική, στην οποία πρωτίστως απευθύνεται. Παρόλο που τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δείχνουν ότι, με την εξωστρέφεια που το διακρίνει, γρήγορα θα ξεπεράσει τα όρια της Περιφέρειας και της Χώρας και θα κερδίσει πολλές θέσεις στη διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παππούς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...