spot_img

Προχωρά η κατασκευή του νέου βιοκλιματικού σχολείου στο δήμο Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Νέο ειδικό σχολείο στα Άνω Λιόσια

To νέο Βιοκλιματικό Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου ο Περιφερειακός Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος, προκειμένου από το νέο Σχολικό έτος να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Τον Διευθυντή υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο χώρο του Σχολείου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Νωρίτερα εξάλλου, ο κος Νικολόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, τον οποίο και ευχαρίστησε με θερμά λόγια, για την άψογη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Ο Χρήστος Παππούς από την πλευρά του, επεσήμανε ότι βούληση του Δήμου είναι, το Ειδικό Γυμνάσιο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και ικανότητες, που θα βρουν φιλόξενη στέγη στο υπερσύγχρονο διδακτήριο.

Πράγματι όπως διαπίστωσε και κατά την επίσκεψή του ο ο Περιφερειακός Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης πρόκειται για ένα Σχολείο χτισμένο με όλες τις προδιαγραφές ώστε να καταστεί πρότυπο, σε όλη τη Δυτική Αττική.

Ο κος Νικολόπουλος μάλιστα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την γεωθερμική εγκατάσταση του νέου Σχολείου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα σχολεία σε πανελλαδική εμβέλεια, που διαθέτουν τέτοιου είδους υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον, εγκαταστάσεις.

Το σχολικό συγκρότημα, συνολικού προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ – που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) – αναπτύχθηκε σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας του Δήμου και η ανέγερσή του προχώρησε σε χρόνο ταχύτερο του χρονοδιαγράμματος.

Ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, αναπτύχθηκαν σε δυο ορόφους στο κυρίως κτίριο διδακτηρίου.

Στο κτίριο του φυσιοθεραπευτηρίου, δημιουργήθηκε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ το υπόγειο φιλοξενεί χώρους στάθμευσης, συντήρησης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες.

Τέλος, ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνεται από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο οι διαδικασίες σύνδεσης με τα Δίκτυα Κοινωνικής Ωφελείας (ρεύμα, νερό, αποχέτευση).

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας όσο και ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας διαβεβαίωσαν τον κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο ότι ο Δήμος Φυλής είναι έτοιμος από όλες τις απόψεις ώστε το Σχολείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Αττικής από την πλευρά του, έδωσε τη δέσμευση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για ορισμό Διευθυντή και εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου το κουδούνι να ηχήσει με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...