spot_img

Πασχαλινό τραπέζι για 915 οικογένειες «στρώνει» το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ξεκίνησε σήμερα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής και θα διαρκέσει έως και την Μεγάλη Τετάρτη,  28 Απριλίου, η διανομή τροφίμων και άλλων ειδών για το Πάσχα σε 915 οικογένειες οι οποίες είναι δικαιούχοι του προγράμματος και αριθμούν συνολικά 1690 άτομα.

«Το Πάσχα και φέτος είναι διαφορετικό λόγω της πανδημίας, αυτό όμως που μένει ίδιο, είναι η σταθερή απόφασή μας, πως δεν θα αφήσουμε, κανένα συνδημότη μας, μόνο του,  απέναντι στις δυσκολίες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φυλής προσέφερε τρόφιμα αλλά και το Πασχαλινό τραπέζι σε 915 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 1690 συνανθρώπους μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ο Χρήστος Παππούς αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της Κοινωνικής Υπηρεσίας δεσμεύτηκε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας της πόλης μας, με την ευχή οι έννοιες της αγάπης, της χαράς και  και της αισιοδοξίας, που παίρνουν ιδιαίτερη διάσταση τις ημέρες του Πάσχα, να φωτίσουν όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας. Καλή Ανάσταση».

Από την πλευρά του ο  Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Αντωνόπουλος υπογράμμισε: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής αλλά και με σημαντικές δωρεές που εξασφαλίσαμε προχώρησε ενόψει του Πάσχα σε μια μεγάλη διανομή τροφίμων και άλλων προϊόντων. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που πέρα από τα προϊόντα της τακτικής διανομής, το πλήρες πασχαλινό γεύμα, τα είδη καθαριότητας κ.α. καταφέραμε να χαρίσουμε παιγνίδια και παπουτσάκια στα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών. Με αυτή τη διανομή κάναμε πράξη το σχεδιασμό μας που συνοψίζεται στις φράσεις :Κανένα Σπίτι Χωρίς Πασχαλινό Τραπέζι και Κανένα Παιδί Χωρίς Παιγνίδι» επεσήμανε ο Γιώργος Αντωνόπουλος και ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα.

Εκτός από τα τρόφιμα της τακτικής μηνιαίας διανομής (ζάχαρη, γάλα, μακαρόνια, ντοματάκι, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, λάδι και είδη καθαριότητας ) στους δικαιούχους διανεμήθηκαν επιπροσθέτως και όλα τα τρόφιμα που είναι απαραίτητα για ένα πλήρες πασχαλινό τραπέζι.

Συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο λόγω του Πάσχα προμήθευσε τους δικαιούχους με  επιπλέον ζυμαρικά, κρέας (αρνί και χοιρινό), τυρί φέτα, κόκκινα αυγά, τσουρέκια, λαμπάδες για όλη την οικογένεια, παιγνίδια, παιδικά παπούτσια από το νούμερο 28 και κάτω, ενώ τροφοδοτήθηκαν και με είδη μαναβικής πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, αγγούρια κ.α.

Σημαντικές ποσότητες τροφίμων, απορρυπαντικών και άλλων ειδών προσέφερε η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» η οποία στήριξε με τρόφιμα και φέτος όπως και πέρσι την Πασχαλινή διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Φυλής.

Οι ποσότητες των τροφίμων που διανεμήθηκαν είναι ανάλογες των μελών της κάθε οικογένειας ενώ η διανομή πραγματοποιείται, κατόπιν ραντεβού και με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κοινωνική Υπηρεσία ολοκλήρωσε με επιτυχία την Τρίτη 20 Απριλίου και την διανομή τροφίμων του Προγράμματος ΤΕΒΑ καλύπτοντας με είδη πρώτης ανάγκης 1403 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 3.853 άτομα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα υποδήματα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...