spot_img

Άνω Λιόσια – Ολοκληρώνεται η ανέγερση του ειδικού γυμνάσιου στη συνοικία της λίμνης

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Το νέο Βιοκλιματικό Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, ένα σχολείο χτισμένο με όλες τις προδιαγραφές να καταστεί πρότυπο σε όλη τη Δυτική Αττική, βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την παράδοση, με την εκτέλεση εργασιών περιτοίχισης του οικοπέδου να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου στην περιοχή Λίμνη, αποτελεί ένα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία έργο, που συντελεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προορίζεται για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες απ’ όλη τη Δυτική Αττική και τις Αχαρνές.

Το σχολικό συγκρότημα, συνολικού προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ – που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) – αναπτύχθηκε σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας του Δήμου και η ανέγερσή του προχώρησε σε χρόνο ταχύτερο του χρονοδιαγράμματος.

«Kαταφέραμε να έχουμε ένα σύγχρονων προδιαγραφών σχολείο στην περιοχή μας, μία σημαντική δομή που τη διεκδικούν πολλές άλλες περιοχές στη χώρα και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που τα παιδιά μας, με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, θα συνεχίσουν μετά την αποφοίτησή τους από το Ειδικό Δημοτικό Ζεφυρίου να τυγχάνουν εκπαιδευτικών ευκαιριών στην πόλη τους, λαμβάνοντας εφόδια που δικαιωματικά τους αξίζουν», επισήμανε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια. Οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, αναπτύχθηκαν σε δυο ορόφους στο κυρίως κτίριο διδακτηρίου. Στο κτίριο του φυσιοθεραπευτηρίου, δημιουργήθηκε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ το υπόγειο φιλοξενεί χώρους στάθμευσης, συντήρησης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες. Τέλος, ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνεται από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο οι διαδικασίες σύνδεσης με τα Δίκτυα Κοινωνικής Ωφελείας (ρεύμα, νερό, αποχέτευση).

«Μόλις δύο χρόνια από την ημέρα που υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της σχολικής μονάδας, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε ένα ακόμη πολύτιμο έργο, το οποίο δρομολογήθηκε με ενέργειες του Δημάρχου Χρήστου Παππού και η αποπεράτωσή του τέθηκε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας.

Εκφράζοντας την ελπίδα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων να έχει στελεχωθεί με το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ε.Σ.Ε., Νίκος Χατζητρακόσιας επανέλαβε πως «πρόκειται για μία δομή που έλειπε από την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας και η έναρξη λειτουργίας της θα ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των εφήβων με ειδικές ανάγκες. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια».

Η εικόνα ίσως περιέχει: πισίνα

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, σπίτι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...