spot_img

Μεγαλόπρεπος κι ευλαβικός ο εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυση της

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου 2021.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής το πρωί της Παρασκευής ο ιδιαίτερα αγαπητός Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης κ.κ. Κυπριανός αμέσως μετά τον Όρθρο και την κατανυκτική Θεία Λειτουργία, απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ολόπλευρη στήριξή του, στο έργο της εμβληματικής για όλη την Αττική, Ιεράς Μονής. 

Ευχαρίστησε επίσης με θερμά λόγια,  για την εδώ και χρόνια προσήλωσή της,  την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου και για την τιμητική παρουσία τους , τους  Αντιδημάρχους  Γιώργο Αβράμη και Βασίλη Γεωργιάδη, τον πρώην Δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Χασιάς Διονύση Βλάχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Σερέπα.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν εξάλλου με την παρουσία τους,  ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και  Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) Ανδρέας Τσώκος, ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Αναπτυξιακής του Δήμου Φυλής Σταμάτης Πουλής και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής, Γιάννης Λιάκος.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κυπριανός κλείνοντας έκανε ξεχωριστή αναφορά   στα 60 χρόνια ζωής που συμπληρώνει φέτος η Ιερά Μονή  Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, μνημονεύοντας με λόγια αγάπης τον αείμνηστο Κτήτορά της Κυπριανό.

Φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τελέστηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας αλλά ο κόσμος προσκύνησε με ευλάβεια κατά το διήμερο,  τα σεπτά Λείψανα των Αγίων.

Φιλόξενος Οικοδεσπότης όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης,   δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους του Ιερείς και τις Μοναχές στο “Αρχονταρίκι” της Ιεράς Μονής.

Εκεί,  η  Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ιερά Μονή, από την παιδική της ηλικία και την εποχή που Δήμαρχος Φυλής ήταν ο αείμνηστος πατέρας της Νικόλαος Λιάκος, ευχήθηκε στο Μητροπολίτη τα χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή, μεταφέροντας και τις θερμές ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που φέτος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω της παρουσίας του στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Τις εγκάρδιες ευχές του στον Μητροπολίτη κ.κ. Κυπριανό απηύθυναν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

https://www.youtube.com/watch?v=y_sWXniKRRo

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και λουλούδι

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...