spot_img

Με λαμπρές τιμές η μεγάλη γιορτή τοπικής παράδοσης του Τίμιου Σταυρού στα Άνω Λιόσια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε την παραμονή της μεγάλης γιορτής του Τίμιου Σταυρού το απόγευμα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηανγόρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εορτασμός του Τίμιου Σταυρού αποτελεί τοπική παράδοση για την πόλη των Άνω Λιοσίων καθώς την παραμονή της γιορτής  στην Πλατεία Μητροπόλεως γινόταν παραδοσιακό πανηγύρι με φαγοπότι στα τοπικά μαγαζιά, οργανοπαίκτες και αρβανίτικους χορούς.

Ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η Γρίζα” μάλιστα, εδώ και χρόνια,  είχε αναβιώσει το παραδοσιακό πανηγύρι, με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας τα δύο τελευταία χρόνια έχουν φρενάρει αυτή την όμορφη πολιτιστική αναβίωση , που όλοι ευελπιστούν ότι θα επανέλθει,  όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Σε ότι αφορά στις φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο  Μητροπολίτης Αθηναγόρας στον εμπνευσμένο λόγο του μίλησε για την μεγάλη γιορτή του συμβόλου της Χριστιανοσύνης, τον Τίμιο Σταυρό, επισημαίνοντας τη δύναμη που έκρυβε το Θείο Πάθος του Χριστού.

Στον Εσπερινό που τελέστηκε με  περισσή  κατάνυξη, συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ιερέων από όλες τις Ενορίες του Δήμου Φυλής και πολύς κόσμος. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιωργος Κωτσηρας , Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα του εορτασμού του Τίμιου Σταυρού το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου με την πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με τους χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι δύο χαρακτηριστικών videos:

https://www.youtube.com/watch?v=2NZrqa_MgMw

https://www.youtube.com/watch?v=Dvc5upQdiq0

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

24 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...

Ανακαίνιση του 3ου δημοτικού Άνω Λιοσίων με εντυπωσιακές ζωγραφιές

Έναν πανέμορφο χώρο, γεμάτο χρώματα και ζωγραφιές, αντίκρισαν μαθητές και δάσκαλοι στο 3ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων με την...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...