spot_img

Άνω Λιόσια – Δωρεάν εξετάσεις κύφωσης και σκολίωσης το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Αποτέλεσμα εικόνας για κυφωση σκολιωση
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
 
Εκδήλωση ενημέρωσης για τη σκελετική υγεία &προληπτικού ελέγχου για την κύφωση/σκολίωση
 
Το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής, τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Δήμου Φυλής, το Αθλητικό Σωματείο ΔΑΣ Ζεφυρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την σκελετική υγεία με Δωρεάν Μετρήσεις Κύφωσης & Σκολίωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαΐου 2018 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής (Αθηνών 18, Άνω Λιόσια). 
 
Θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση/σκολίωση, θα υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα συμβουλεύσουν το κοινό για την πρόληψη, την άσκηση και φυσικά δεν θα λείψουν οι … πολλές εκπλήξεις!
 
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν ενημερωτικό υλικό και να συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην σκελετική μας υγεία!
 
Σάββατο 5/5/2018: Ώρες: 10:00 –15:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης 
 
 
Κυριακή 6/5/2018 : Ώρες: 10:00 15:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης 
 
 
Οι μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 211 411 5224 ώρες: 8:00 – 13:00.
Σε ποιούς απευθύνονται οι μετρήσεις;
 
Η εξέταση θα γίνει σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. 
 
Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (Γυμνάσιο).
 
Η εξέταση θα διαρκέσει συνολικά 5-7 λεπτά.
Στελέχωση και εξοπλισμός της Ομάδας Σκολίωσης;
Η Ομάδα Σκολίωσης απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή πείρα πάνω στο αντικείμενο αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία. Μάλιστα για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το νέο σύστημα FORMΕTRIC 4D, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Η.Π.Α. 
 
Πρωταρχικός ρόλος των προληπτικών αυτών εξετάσεων είναι να ανιχνευθούν σκελετικές παθήσεις στα νέα άτομα και να ενημερωθούν οι γονείς εγκαίρως.
 
Σας περιμένουμε όλους!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

23 χρόνια από τον σεισμό της Πάρνηθας – Η μέρα που μας “στιγμάτισε” για πάντα

Όσοι το ‘ζησαν δε θα το ξεχάσουν ποτέ. Ακόμα κι εκείνοι που δεν βρέθηκαν τότε, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου...

Πανηγυρική ορκωμοσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Δήμου Φυλής με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΠΜΣ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) και...

Νότες Ελπίδας και Παράδοσης με Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Δήμο Φυλής

  Νότα παράδοσης και λεβεντιάς χάρισαν επίσης τα παιδιά του Συλλόγου Κρητών Φυλής, που βρέθηκαν στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων...

Συλλογή παιχνιδιών για δωρεά σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αθήνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων

Μια αξιόλογη προσφορά για τα παιδιά. Μαζεύουμε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, παιχνίδια για παιδιά που θα δοθούν σε Παιδιατρικά...