spot_img

Στέγη στα Άνω Λιόσια βρήκε ο σύλλογος παλαιμάχων της ΑΕΚ

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ θα φιλοξενείται από εδώ και μπρος στο κλειστό γήπεδο Άνω Λιοσίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2019, με την πρώτη προσωρινή διοίκησή του να την αποτελούν οι Νίκος Μπαμπανικολός (Πρόεδρος), Χρήστος Ζούπας (Α΄ Αντιπρόεδρος), Στέλιος Βασιλειάδης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Αγιασωτέλης (Γενικός Γραμματέας), Νίκος Τσοσκούνογλου (Ταμίας), Βαγγέλης Δερμανούτσος, Γιώργος Τρόντζος (μέλη).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι η Ιστορία της «Βασίλισσας», ήτοι οι αθλητές που έγραψαν το χιλιοδοξασμένο Βιβλίο με τα αγωνιστικά ανδραγαθήματα ετών, βρήκε-βρήκαν το ΣΠΙΤΙ τους!

Η Διοίκηση της ΑΕΚ ΒC έπραξε το αυτονόητο, και παραχώρησε (δωρεάν και εσαεί) Έδρα και Γραφεία στο Γήπεδό της, στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, προκειμένου για τη στέγαση του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Α.Ε.Κ. (Σ.Π.Α.Κ. – Α.Ε.Κ.), δίνοντας τέλος στην αναζήτηση ετών.

Σήμερα (27/04), μετά τη διαρκή αγαστή συνεργασία του Προέδρου της Α.Ε.Κ., Αλέξανδρου Αλεξίου, και του Προέδρου της προσωρινής Διοίκησης του Σ.Π.Α.Κ.Α., Νίκου Μπαμπανικολού, ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σύλλογος «γεννήθηκε» την 4η Απριλίου 2019, ήτοι στην 51η επέτειο του έπους του ’68, με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α.Ε.Κ.» (Σ.Π.Α.Κ. – Α.Ε.Κ.). Για τις σχέσεις με το εξωτερικό φέρει την επωνυμία “ΗΕLLENIC ASSOCIATION OF VETERAN BASKETBALL PLAYERS OF A.E.K.”. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 εγκρίθηκε και από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Την (πρώτη) προσωρινή διοίκηση αποτελούν οι Νίκος Μπαμπανικολός (Πρόεδρος), Χρήστος Ζούπας (Α΄ Αντιπρόεδρος), Στέλιος Βασιλειάδης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Αγιασωτέλης (Γενικός Γραμματέας), Νίκος Τσοσκούνογλου (Ταμίας), Βαγγέλης Δερμανούτσος, Γιώργος Τρόντζος (μέλη).

Ο «Σύλλογος» διατηρεί την αυτονομία του και το δικαίωμα κριτικής. Οι όποιες ενημερώσεις θα γνωστοποιούνται προσωρινά και μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ BC.

To επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν τα επόμενα βήματα του Συλλόγου, όπως η πρώτη Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες, καθώς και η σφραγίδα-έκπληξη, που θα παραπέμπει σε αυτονόητες ιστορικές αναφορές της Ιδέας Α.Ε.Κ.

Σύμφωνα με το Κατασταστικό σκοπός του Συλλόγου είναι «Η στήριξη της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. (Κ.Α.Ε.), στις προσπάθειες, που καταβάλλει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με στόχο τη διάδοση της ιδέας και των αξιών της Α.Ε.Κ., με επίκεντρο την εποικοδομητική κριτική στο πλαίσιο της αθλητικής δεοντολογίας προς όφελος της Καλαθοσφαιρικής Α.Ε.Κ., καθώς επίσης και η κάθε είδους αρωγή προς όλα τα τμήματα υποδομής και των ακαδημιών της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ.».

«Πανευτυχείς για τη μόνιμη έδρα μας»

Ο πρόεδρος, Νίκος Μπαμπανικολός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ για τη νέα στέγη των παλαίμαχων.

«Η προσπάθειά μας να βρεθεί έδρα για τον Σ.Π.Α.Κ. – Α.Ε.Κ. στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στις άοκνες προσπάθειες για ακόμη μία φορά των ανθρώπων της ΚΑΕ, και του Προέδρου κυρίου Αλέξη Αλεξίου προσωπικά.

Πριν από τρία χρόνια κατορθώσαμε και ιδρύσαμε τον Σύλλογο, που αποτελούσε διαχρονική και αυτονόητη ανάγκη των παλαιών αθλητών της ΑΕΚ. Θέλαμε να συμβεί αυτό με υπογραφές και με βούλες. Όπως και έγινε. Είμαστε πανευτυχείς, που και αναγνωριστήκαμε επισήμως και πλέον αποκτήσαμε και έδρα. Είμαστε πανευτυχείς, που βρήκαμε ΜΟΝΙΜΗ ΕΔΡΑ, και βάλ’ τε τα με κεφαλαία γράμματα σας παρακαλώ, στο πανέμορφο «Παλάτι» της «Βασίλισσας», σε μία οδό που παραπέμπει στη Βασιλεύουσα της καταγωγής μας, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως (του Δήμου Φυλής) και μας συγκινεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αλεξίου για την προσπάθεια, που κατέβαλε, αλλά και για το ειλικρινές ενδιαφέρον του όλο το διάστημα της συνεργασίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση του Συλλόγου μας, ενώ εξ αρχής μάς είχε συστήσει να κάνουμε υπομονή για να συγκατοικήσουμε σε όποιο Γήπεδο παραχωρηθεί στην Ομάδα μας. Κι απο τους πρώτους μήνες, που η Ομάδα μας μπήκε στα Άνω Λιόσια, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες. Ό,τι δεσμεύτηκαν οι κύριοι Αγγελόπουλος και Αλεξίου έγινε πράξη. Και σήμερα, και με τα χαρτιά της Πολιτείας πλέον, μπήκαμε με κάθε επισημότητα Σπίτι μας.

Στόχος μας η διαιώνιση της Ιδέας της Α.Ε.Κ, οι κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, και η μεταλαμπάδευση των εμπειριών μας προς τους νεότερους, για να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την Ιστορία μας. Οι διοικητικοί ηγέτες ΚΑΕ και Ερασιτεχνικής, και ιδρυτικά στελέχη του Σ.Π.Α.Κ.Α., για ακόμη μία φορά απέδειξαν, ότι ξέρουν να τιμούν την Ιστορία.

Η σημερινή εξέλιξη μάς δημιουργεί και ευθύνες. Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, ειδικά στους δύσκολους καιρούς, που ζούμε. Το επόμενο διάστημα ευελπιστούμε ν’ ανακοινώσουμε τις κινήσεις μας από δικό μας διαδικτυακό χώρο, με πρώτο μέλημα τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για την πρώτη επίσημη Διοίκηση. Στόχος μας είναι οι παλαίμαχοι και βετεράνοι αθλητές, αλλά και οι υποστηρικτές μας, να δρούμε ανεξάρτητα και αυτόνομα, αλλά η στήριξη στην ΚΑΕ και στα Τμήματα της Ερασιτεχνικής, όπως και στο Μπάσκετ με Αμαξίδιο, και η εποικοδομητική κριτική προς βελτίωση των συνθηκών θα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μας. Σύντομα θα δείτε και το σήμα και τη σφραγίδα του Συλλόγου μας, εφάμιλλα με τα ιδανικά που πρεσβεύει το Σωματείο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Διαβάστε – Όταν ο Σκότι Πίπεν επισκέφθηκε τα Άνω Λιόσια (pics)

Αναμνήσεις για το ελληνικό μπασκετικό κοινό «ξύπνησε» η παρουσία του Σκότι Πίπεν στο γήπεδο όπου διεξάγεται το Final...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες τοξοβολίας του ΕΠΟΣ Φυλής

Με απόλυτη επιτυχία και την συμμετοχή 33 Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα και 233 αθλητών όλων των κατηγοριών...

Στα Άνω Λιόσια το Final Four της Elite League

Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φιλοξενηθεί το διάστημα 17-19 Μαΐου το Final Four της Elite League, από...

Πολλαπλά μηνύματα κι ακόμη περισσότερη διασκέδαση στην πρεμιέρα του 30ού Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3-#BeActive

Λένε πως η αρχή αποτελεί το ήμισυ του παντός… Υπό αυτή την προϋπόθεση τα οφέλη που αναμένεται ν’...