spot_img

Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του Σταμάτη Πουλή για την πάταξη της παραβατικότητας στη Δυτική Αττική

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Το ζήτημα της παραβατικότητας διαχρονικά «καίει» τη Δυτική Αττική και κάθε φορά που γινόμαστε μάρτυρες μεμονωμένων ή εκτεταμένων παραβατικών συμπεριφορών, το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Βέβαια, καθώς για τους κατοίκους περιοχών όπως τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι ή ο Ασπρόπυργος, το θέμα της παραβατικότητας είναι μια καθημερινότητα, αυτό που απαιτείται είναι λύσεις. Οργανωμένο σχέδιο το οποίο θα στοχεύει στην ουσιαστική επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ατττικής.

Μια ουσιαστική προσέγγιση του θέματος είδαμε από τον Α’ επιλαχόντα βουλευτή ΝΔ Δυτικής Αττικής, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή, από όπου μίλησε για το θέμα της παραβατικότητας στη Δυτική Αττική, φέροντας στο τραπέζι άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως η μόνιμη παρουσία εισαγγελέα στη Δυτική Αττική.

Διαβάστε τη δημοσίευση του Σταμάτη Πουλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Φιλοξενούμενος του Giannis Papagiannis στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Μαγκαζίνο» του Real FM 97.8, μίλησα διεξοδικά για το τεράστιο πρόβλημα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων.

Ανέδειξα εκ νέου, ότι υπάρχει ένα παράλογος «δικαιωματισμός» και μια ανοχή και ασυλία από την αριστερά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα παραβλέπονται τα δικαιώματα των νομοταγών πολιτών.

Εξήγησα δε, ότι σκοπός της επίσκεψής μου στο Αστυνομικό Τμήμα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ήταν αναδείξω το πρόβλημα και την ανάγκη για άμεση και ισχυρή ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, αλλά και της εφαρμογής ενός ειδικού σχεδίου για τη Δυτική Αττική, ώστε οι πολίτες της να μπορούν να απολαμβάνουν συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν πολλά.

Πρώτον, θα πρέπει να στελεχωθεί η αστυνομία και να μην υπάρχει δυνατότητα απόσπασης των δυνάμεων.

 Δεύτερον, επισήμανα τη μεγάλη σημασία του νομοθετικού ζητήματος και ότι πρέπει να υπάρχει μόνιμος εισαγγελέας στη Δυτική Αττική, καθώς και ένα ειδικό σχέδιο δράσης γιατί είναι ειδικές οι συνθήκες και το πρόβλημα στην περιοχή.

Τρίτον, ανέδειξα επίσης το πρόβλημα του «αντίστροφου δικαιωματισμού», ξεκαθαρίζοντας, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι άνθρωποι -στην προκειμένη περίπτωση οι Ρομά- αλλά οι παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές.

Τέλος, στάθηκα και στο πολιτικό ζήτημα, καθώς από τη μία έχουμε την κυβέρνηση να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και από την άλλη την ανοχή της αριστεράς και τις κατηγορίες για δήθεν ρατσισμό, που το ενισχύουν.

Και σε αυτό το ζήτημα λοιπόν, το διακύβευμα για τις επόμενες εκλογές είναι -όπως το έθεσε ο Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis – αν οι πολίτες θα επιλέξουν δεύτερη φορά τη συμφορά ή αν θα δώσουν δεύτερη εντολή στην προκοπή.

Η πραγματικότητα είναι μία και προσωπικά, δεν θα κουραστώ να την επισημαίνω. Η ασφάλεια είναι αδιαμφισβήτητα το νούμερο ένα ζήτημα στη Δυτική Αττική και η επίλυσή του αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Και οφείλουμε, όσοι πολιτευόμαστε, να βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το πρόβλημα, να το αναδεικνύουμε, να αναζητούμε λύσεις και να διασφαλίσουμε ότι η Πολιτεία θα στέκεται δίπλα στους νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες και δεν θα δείχνει καμία ανοχή σε παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές, από όπου κι αν προέρχονται.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Επίσκεψη στο Α/Τ Ασπροπύργου

Παράλληλα, πολύ θετικά σχόλια στο διαδίκτυο απέσπασε η δημοσίευση με την επίσκεψη του Σταμάτη Πουλή στο Α/Τ Ασπροπύργου. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς αυτό που επιβάλλεται από πλευράς εκείνων που αύριο θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι η άμεση εμπλοκή με την καθημερινότητα και τα προβλήματά της και όχι η αποστασιοποιημένη και στείρα ανάγνωση των προβλημάτων . Η σχετική ανακοίνωσή αναφέρει:

Επισκέφθηκα σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου αλλά και τις επιχειρήσεις  της περιοχής που έπεσαν θύματα εγκληματικών επιθέσεων. Για τα όσα τραγικά συνέβησαν  στον Ασπρόπυργο δεν χωρούν μισόλογα.  Όλοι,  και κυρίως όσοι συμμετέχουμε στα κοινά, πρέπει να πούμε αλήθειες. Δεν γίνεται ο «δικαιωματισμός» να αφορά κάθε περιθωριακή ομάδα και κάθε παραβατική συμπεριφορά αλλά ο φιλήσυχος και νομοταγής φορολογούμενος να πληρώνει πάντα τα σπασμένα, να βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται, ενίοτε να απειλείται και η ίδια η ζωή του.  Τα «παραμυθάκια» της αριστεράς,  μας έφτασαν στον «πάτο»,  που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν  κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά και να επιβραβεύσουν  κάθε μπάχαλο.

Καμία ανοχή σε όποιον παραβιάζει το νόμο. Σύλληψη και πραγματική τιμωρία όσων λεηλατούν, καταστρέφουν και βανδαλίζουν.  Άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Δυτική Αττική,  Ηθική και πολιτική στήριξη των αστυνομικών δυνάμεων που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα – γράμματα» για να διαφυλάξουν την κοινωνική ειρήνη,  την ασφάλεια όλων μας και να μην επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας που θέλουν να επιβάλλουν συμμορίες με καραμπίνες στα χέρια. 

Η Δυτική Αττική πρέπει να είναι μία ασφαλής περιοχή για τους πολίτες της. Όποιος δεν συμμορφώνεται με αυτό το ζητούμενο, πρέπει άμεσα να δέχεται και τις συνέπειες. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και με μια αστυνομία που θα έχει  λυμένα τα χέρια της για να επιτελέσει το καθήκον της προς την κοινωνία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο

Με τον διακεκριμένο μετεωρολόγο και διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο είχε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης...

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής με αφορμή τις αποχωρήσεις στελεχών

Διαχρονικά, οι διασπάσεις και οι αποχωρήσεις στην Αριστερά, στην Ελλάδα και μάλλον σε όλο τον κόσμο, ξεκινούν από...

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο έργο της επέκτασης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω από την Περιφέρεια Αττικής

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση του  οδικού έργου του Γ’...

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος...