spot_img

Με «άριστα» πέρασε το τεστ του χιονιά ο Δήμος Φυλής και η Χασιά

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Όπως το 2021 με τη «Μήδεια» και πέρσι με την «Ελπίδα», μια ακόμα ιστορική κακοκαιρία, η «Μπάρμπαρα» αυτή τη φορά, δοκίμασε για τα καλά την Αττική, η οποία κατά τόπους δέχθηκε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χασιά (η οποία μαζί με περιοχές των τα βορείων και ανατολικών προαστίων είχε τις πιο σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) το χιόνι έφθασε σε κάποια σημεία ακόμα και τους 55 πόντους, γεγονός που καθιστά το φετινό χιονιά, έναν από τους ισχυρότερους των τελευταίων δεκαετιών για τη Φυλή.

Όπως είναι φυσιολογικό, το στοίχημα, όχι μόνο για τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και την αντιδήμαρχο της Φυλής Ελένη Λιάκου, αλλά και για ολόκληρο τον δημοτικό μηχανισμό ήταν μεγάλο, καθώς η συνεχής και εκτεταμένη χιονόπτωση θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα.

Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, ο Δήμος κέρδισε κατά κράτος το «στοίχημα» με την «Μπάρμπαρα», η οποία χτύπησε αλύπητα τη δημοτική ενότητα Φυλής: οι δρόμοι ήταν ανοικτοί καθ’όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ ακόμα και σε δύσβατες περιοχές υψηλού υψόμετρου όπως στη Μονή Κλειστών, τα εκχιονιστικά δεν σταμάτησαν να απομακρύνουν τις απίστευτες ποσότητες χιονιού.

Το πλέον σημαντικό ήταν ότι ελάχιστα επηρεάστηκε η καθημερινότητα: ο κόσμος κατά το μεγαλύτερο μέρος του τετραημέρου που διήρκησε ο χιονιάς, όχι μόνο δεν κλείστηκε σπίτι του, αλλά απόλαυσε το χιόνι, ενώ οι βασικές οδικές αρτηρίες σχεδόν σε όλη τη Χασιά ήταν προσβάσιμες, γεγονός που πιστώνεται , όπως είπαμε, όχι μόνο στον δήμαρχο Χρήστο Παππού και την αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου, αλλά και σε όλο το τιμ της διοίκησης Δήμου, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του έσπευσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των εργαζομένων και όσων συνέβαλλαν στην άρτια αντιμετώπιση της «Μπάρμπαρας».

Μάλιστα, η φετινή προσπάθεια έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης περσινής περίπτωσης, όπου και πάλι παρά το σύντομο αλλά έντονο χιονιά, ο Δήμος έχοντας το στόλο του έτοιμο στο στρατηγικό σημείο της Παναγιάς Κανάλας, κατάφερε και πάλι να αποφύγει τα μεγάλα προβλήματα.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο

Στις δηλώσεις του σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους δημότες για τη συνεισφορά τους.

Διαβάστε:

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι, με τη βοήθεια και τη συνεργασία σας αντιμετωπίσαμε και αυτή τη φορά, την κακοκαιρία.

Κρατήσαμε το Δήμο μας ανοιχτό, ώστε να μην διακοπεί η δημόσια συγκοινωνία και να μην πληγεί η οικονομική δραστηριότητα. Βοηθήσαμε τους άπορους, τους ασθενείς και τα ζώα.

Κινητοποιηθήκαμε για να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, στην ύδρευση, στις επικοινωνίες και στο δημοτικό φωτισμό. Τα δικά σας εγκωμιαστικά σχόλια αποτελούν για το Δήμο Φυλής την καλύτερη επιβράβευση.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, σε όλα τα επίπεδα, με στόχο το κοινό καλό. Θεωρώ, επίσης, υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τους συνεργάτες μου και τους εργαζομένους του Δήμου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Σας ευχαριστώ, όλους, από καρδιάς και εύχομαι το καλύτερο σε σας και στις οικογένειές σας!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Τρεις τιμητικές διακρίσεις για τον Δήμο Φυλής στη μεγαλύτερη Έκθεση για το Περιβάλλον, στην «Attica Green Expo 2023»

Τρεις τιμητικές διακρίσεις απέσπασε ο Δήμος Φυλής, κατά την δεύτερη μέρα της Έκθεσης για το Περιβάλλον, «Attica Green...

Εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το εμβληματικό έργο Ύδρευσης για τη Φυλή

Ένα εμβληματικό έργο που, κατασκευάστηκε, το 1950 με προσωπική εργασία των κατοίκων της Χασιάς, με μελέτη του αείμνηστου...

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ.Αττικής ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο πρώην δήμαρχος Φυλής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μπουραΐμης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής...

Στην “Attica Green Expo 2023” με δικό του περίπτερο ο Δήμος Φυλής

Στη μεγαλύτερη ‘Έκθεση για το Περιβάλλον, στην “Attica Green Expo” 2023 που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως...