spot_img

Ενθουσιασμός και συγκίνηση στην τελετή αποφοίτησης της 2ης σειράς των σπουδαστών του Μεταπτυχιακού

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας (καθομολόγηση) της δεύτερης  σειράς των αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών Πολιτισμού», που συνδιοργανώνουν, με χορηγία του Δήμου Φυλής, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Κατά τ ην έναρξη της λαμπρής τελετής, τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος  Ζοπουνίδης, για το τεράστιο επιστημονικό του έργο στη Διοικητική Επιστήμη και τη Λήψη Αποφάσεων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο διαπρεπής επιστήμονας ευχαρίστησε τον Χρήστο Παππού για την τιμή κι ανέφερε ότι είναι από τους ελάχιστους Δημάρχους που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία δημιουργίας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια.

Φανερά συγκινημένος ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πολυτεχνείο Κρήτης  αποτελεί, για τον ίδιο, όνειρο ζωής και πρόσθεσε ότι έχει δρομολογηθεί, μετά την έγκριση της σχετικής Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), από την Κυβερνητική Επιτροπή, το μεγάλο έργο της ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας του ΠΑ.Δ.Α στα Άνω Λιόσια. Ανέφερε ακόμα ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση Φοιτητικής Εστίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Την ικανοποίησή του από τη συνεργασία με το Δήμο Φυλής εξέφρασε ο Πρύτανης του ΠΑ.Δ.Α. Παναγιώτης Καλδής και ευχήθηκε στους αποφοίτους να συνεχίσουν την προσπάθεια για να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Τις ευχαριστίες του στο Δήμο Φυλής, στους διδάσκοντες του Προγράμματος και στο προσωπικό του ΠΑ.Δ.Α εξέφρασε ο Διευθυντής του ΠΜΣ Πέτρος Καλαντώνης. Ο καθηγητής δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στη συμβολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον τιμηθέντα Καθηγητή – Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη.

Ακολούθησε η ορκωμοσία (καθομολόγηση) των αποφοίτων, στους οποίους, εν συνεχεία, απονεμήθηκαν, υπό τα χειροκροτήματα συγγενών και φίλων, τα πτυχία. Τα πρώτα εξ αυτών κλήθηκε να απονείμει, τιμής ένεκεν, ο Χρήστος Παππούς.

Το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών Πολιτισμού» διαρκεί τρία εξάμηνα και, λόγω της χορηγίας του Δήμου Φυλής, είναι δωρεάν για τους φοιτητές. Τα μαθήματα γίνονται στα Δημαρχεία Άνω Λιοσίων και Φυλής. Μετά την ορκωμοσία της δεύτερης  σειράς, αποφοίτησε η τρίτη σειρά, η οποία θα ορκιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η τέταρτη σειρά αποφοίτων άρχισε μαθήματα στις 4 Απριλίου 2013, ενώ μετά το Πάσχα θα εκδοθεί η προκήρυξη για την εισαγωγή της πέμπτης σειράς υποψηφίων φοιτητών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από την τελετή

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

Πηγή: https://biblionet.gr/

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής, τ. προέδρος του τμήματος μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του εργαστηρίου συστημάτων χρηματοοικονομικής διοίκησης.

Από το 1987, διδάσκει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τα μαθήματα χρηματοοικονομική διοίκηση, ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, καθώς και το μεταπτυχιακό μάθημα συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης.

Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου, για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυϊών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. Επίσης, στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων, του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις από την Royal Academy of Doctors of Spain (1997), την European Association of Management and Business Economics (1997), το Decision Sciences Institute (1999, 2000) και την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (2001).

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 70 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά πάνω στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ. Έχει πραγματοποιήσει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πολλές διαλέξεις και μαθήματα.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στο χώρο της διαχείρισης των χρηματοοικονομικών κινδύνων, καθώς και στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πολυκριτήριων συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

«Κανείς δεν μένει πίσω στον Δήμο Φυλής» – 3η Συνάντηση ενημέρωσης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Φυλής

Στα γραφεία του συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» θα πραγματοποιηθεί η τρίτη εκπαιδευτική δράση του προγράμματος «Κανείς δεν...

Τιμήθηκε και φέτος στο Σύνταγμα η επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Καπετάν Μελέτη

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 25ης Μαΐου 2024, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η καθιερωμένη (από το...

Ανθρώπινες στιγμές γεμάτες μελωδίες και παιδικά χαμόγελα στην 2η Γιορτή της Μητέρας με ανάπηρο παιδί στον Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Μητέρας Ανάπηρου Παιδιού που συνδιοργάνωσαν το υποστηρικτικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ και ο...

“Υπερφωτισμένοι” – Η “Αλυσίδα” έρχεται να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της… κλείστε τις θέσεις σας!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» «ΑΛΥΣΙΔΑ» ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 26/05ΚΥΡΙΑΚΗ 02/06ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06 ΩΡΑ: 20:30 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6972052268 Η ΥΠΟΘΕΣΗ...