Δεκάδες στειρώσεις αδέσποτων από το Δήμο Φυλής τη Δευτέρα 4 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων ζώων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Σε νέα δράση προχώρησε τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ο Δήμος Φυλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων.

Στον σύγχρονο κτηνιατρικό χώρο στειρώθηκαν δωρεάν δεκάδες αδέσποτα ζώα συντροφιάς, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που έχει ως στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας τους.

“Ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα μας στον ευαίσθητο τομέα της Διαχείρισης των Αδέσποτων. Για εμάς η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι θέμα πολιτισμού και ως τέτοιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά μας. Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων Ζώων αλλά και κάθε μέρα κάνουμε πράξη τη φροντίδα και την προστασία που αρμόζει στους τετράποδους φίλους μας” υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, ο οποίος επισκέφθηκε τον κτηνιατρικό χώρο και συνομίλησε με γιατρούς, δημότες και εθελοντές.

Ο κ. Αβράμης παράλληλα ευχαρίστησε γιατρούς και εθελοντές για τη ευαισθησία τους γιατί όπως είπε “χωρίς αυτούς η προσπάθεια του Δήμου δεν θα είχε αποτέλεσμα”. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιδήμαρχος στη στενή συνεργασία με τον Φιλοζωικό – Πολιτιστικό Σύλλογο “Αγαπάζω” και την πρόεδρό του Κατερίνα Ζερβάκη η οποία με αξιοσημείωτη αφοσίωση και μόχθο δίνει καθημερινά μάχη για την προστασία των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας.

Από τις 09.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα τρεις εθελοντές κτηνίατροι και συγκεκριμένα οι κύριοι Αλέξανδρος Παλαχαρίδης και Γιώργος Τεκελής και η κ. Ελισάβετ Παλαχαρίδη στείρωσαν δεκάδες γάτες και σκύλους που μετέφεραν στον κτηνιατρικό χώρο του Δήμου εργαζόμενοι του αρμόδιου τμήματος και φιλόζωοι από κάθε γειτονιά. Παράλληλα με τις οδηγίες για τα χειρουργημένα ζώα δόθηκε και φαρμακευτικό υλικό για τη φροντίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων στο Σχιστό (ΔΙΚΕΠΑΖ) προχωρεί σταθερά και μεθοδικά στη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων ενώ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο “Αγαπάζω” έχουν προωθηθεί σημαντικά και οι υιοθεσίες  αδέσποτων σκύλων.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ γραμμα διαχείρισης σποτων ζώων συντροφιάς 0020, e-mail: <a href=
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ξεκινούν νέα δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτωνCisco Networking Academy

Ο Δήμος Φυλής προχωράει σε συνεργασία με τη CiscoNetworking Academy, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο παρέχεται δωρεάν...

Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης γυναικών και της βίας, η εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Φυλής

Ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών και της βίας, με μια αξιόλογη εκδήλωση, έστειλε η Δημοτική Επιτροπή...

Στεφάνι για τους ήρωες του Πολυτεχνείου κατέθεσε ο Αναπλ. Δήμαρχος Τόλης Βαδεβούλης

Στεφάνι στο Ηρώων του Ζεφυρίου κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022, στη μνήμη των θυμάτων της...

Άνοιξε τις πύλες της με τις ευλογίες της Εκκλησίας η “Έκθεση Δώρων Αγάπης”

Τα εγκαίνια της “Έκθεσης Δώρων Αγάπης” που πραγματοποιείται για 12 συνεχή χρονιά τίμησε με την παρουσία του ο...