spot_img

Συνελήφθη στα Άνω Λιόσια 51χρονος μέλος σπείρας που παραβίαζε σπίτια στην Ανατολική Αττική – Πάνω από 150.000 ευρώ η λεία τους

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Συνελήφθη με ένταλμα, στα Άνω Λιόσια, 51χρονος, κατηγορούμενος ως μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος, μαζί με συνεργούς του, από τον Σεπτέμβριο του 2021 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι πήγαιναν απογευματινές και βραδινές ώρες στο Μαρκόπουλο και στοχοποιούσαν οικίες. Στη συνέχεια, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν κεντρικές πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σημειώνεται, ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης στις μεταξύ τους επικοινωνίες, χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών, με το ποσό που αποκόμισε η συμμορία να εκτιμάται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε 155.000 ευρώ.

Στην αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολόγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Χειροπέδες σε 43χρονο από το Ζεφύρι που εξαπατούσε ηλικιωμένους στον Ωρωπό – Τους έλεγε ότι του χρώσταγαν χρήματα τα παιδιά τους

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού 43χρονος Ρομά από το Ζεφύρι, ο οποίος άρπαζε χρήματα από ηλικιωμένους...

Άνω Λιόσια – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο οδηγός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας

Χειροπέδες σε έναν οδηγό λεωφορείου για απόπειρα βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας 53 ετών πέρασαν το μεσημέρι του...

Άνω Λιόσια – Συνελήφθη 47χρονος “επαίτης” που λήστευε οδηγούς

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πέμπτης (14/3), 47χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης...