Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων: “Να διερευνηθούν και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες”

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Άνω Λιόσια 21/11/2022

Προς: ΥΠΑΙΘ

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Κοιν:  Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Θέμα: 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής θέλει  να εκφράσει την κατηγορηματική του απαίτηση να διερευνηθούν και να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για παρενόχληση μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων από εκπαιδευτικό του σχολείου.

Βρεθήκαμε το πρωί στο σχολείο σε μια προσπάθεια να ενημερωθούμε για το περιστατικό. Σε ανακοίνωση των μαθητών  αναφέρεται ότι έχει γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και διευθύνσεις εδώ και 14 ημέρες.

   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 Άμεσα και χωρίς καμία κωλυσιεργία να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι για την διερεύνηση των καταγγελιών εξασφαλίζοντας τους όρους πλήρης αποκάλυψης της αλήθειας .

Να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το αποτέλεσμα της έρευνας .

Θεωρούμε απαράδεκτη την στάση μερίδας ΜΜΕ να ζητάνε να δώσουμε στοιχεία όνομα και διεύθυνση του παιδιού.  Αυτό πρέπει να σταματήσει!!

Η Ένωση μας έχει επανειλημμένα αιτηθεί από  το Υπουργείο Παιδείας την τοποθέτηση σε κάθε σχολική μονάδα μόνιμου ψυχολόγου, κοινωνικού λειτουργού και νοσηλευτή. Ενα πλαίσιο ειδικοτήτων που μπορούν να στηρίξουν και να προλαμβάνουν φαινόμενα βίας και παρενόχλησης.

Παλεύουμε για να χτίσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας , μπαίνοντας στον αγώνα για την εξασφάλιση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων τους που αφορά την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη τους, αποκλείοντας κινδύνους που στοχεύουν με τον έναν ή άλλο τρόπο στη καρδιά και το μυαλό  τους.                                                        

Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γραμματέας

Αλέκα Σμυρλή                                                                                             Ελ Ρουμπία Μάρκος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Πρώτο γλέντι για τον ΑΙΓΕΑ στη νέα του Στέγη “Γιώργος Αναπλιώτης”

Το πρώτο οικογενειακό γλέντι του, στην νέα υπερσύγχρονη Στέγη, που του παραχώρησε ο Δήμος Φυλής, πραγματοποίησε το Σάββατο...

Εξαιρετική η εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου “Τσίπουρα 2022”

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η καθιερωμένη εκδήλωση -θεσμός για το Ζεφύρι -...

“Τσίπουρα 2022” το Σάββατο 15/10 από το Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου

Αγαπητά μας μέλη, αγαπητοί πατριώτες και συμπολίτες, Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Σύλλογος...

Πετυχημένη η Ηπειρώτικη βραδιά στον Δήμο Φυλής

Στην γεμάτη από κόσμο και ήχους παράδοσης Πλατεία Ηρώων – Άνω Λιοσίων “χτύπησε” το βράδυ της Παρασκευής 24...