spot_img

Με τη στήριξη του Δήμου Φυλής η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Μια σημαντική διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία έφερε σε πέρας, με επιτυχία, το 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων (ΓΕΛ), σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Βουδούρη και με την ολόπλευρη υποστήριξη της Διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων Ελένης Καμπόλη, διενεργήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά πρόγραμμα e-twinning με τίτλο ΄΄Échanges interculturelles entre la France et la Grèce΄΄(Διαπολιτισμικές ανταλλαγές ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα) ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και το Lycée Albert De Mun στο Παρίσι. Την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου αποτέλεσαν 17 μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικά τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης. H γαλλική ομάδα περιελάμβανε 11 μαθητές της Γ΄Λυκείου του Τομέα Οικονομίας και Management.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη της επικοινωνίας των Ελλήνων με τους Γάλλους μαθητές, ώστε να βελτιώσουν το γνωστικό τους επίπεδο στη Γαλλική γλώσσα και να διερευνήσουν τη Γαλλική κουλτούρα.

Ως προς το πρόγραμμα φιλοξενίας, την Τρίτη 14/05/2024 το 1ο ΓΕΛ υποδέχτηκε τους 11 μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές από τη Γαλλία. Οι μαθητές του χορευτικού τμήματος του σχολείου τους καλωσόρισαν παρουσία όλης της σχολικής κοινότητας. Ακολούθησε ενημερωτική επίσκεψη στο Συσκευαστήριο μελιού «Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας Π.Κάβουρας και ΣΙΑ ΟΕ», στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Άνω Λιοσίων, προκειμένου η γαλλική ομάδα να αντλήσει πληροφορίες αναφορικά με το management. H περιήγηση ολοκληρώθηκε με τη γνωριμία των φιλοξενούμενων με την τοπική παράδοση και την ξενάγησή τους στο Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Φυλής.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στον Αντιδήμαρχο Νίκο Χατζητρακόσια για τα έργα αναβάθμισης του σχολείου, εν όψει της επίσκεψης, εξέφρασαν η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων. Ευχαρίστησαν, επίσης, το «Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας Π.Κάβουρας και ΣΙΑ ΟΕ» για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις τους και την κ. Μπρέμπου Σπυριδούλα για τη διαφωτιστική ξενάγηση στο χώρο του μουσείου!

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζητρακόσιας δήλωσε τα εξής: Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές μας. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς επιδιώκει να δουλεύουν τα σχολεία μας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία έφερε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε επαφή με το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Δήμος Φυλής – Κλειστά τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου

Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του...

Ενημερωτική συνάντηση για το Πρώτο Ψυχωσικό Επεισόδιο και τη σημασία της Έγκαιρης Παρέμβασης πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και τις δομές...

Στα πλαίσια μίας σειράς δράσεων που έχουν ξεκινήσει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο...

Ανακοίνωση εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Ζεφυρίου για το σχολικό έτος 2024-25

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για το σχολικό έτος 2024-2025 ξεκινούν...

Αρχίζουν από 3/6/24 οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς των Άνω Λιοσίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι, οι αιτήσεις εγγραφών - επανεγγραφών και η υποβολή των δικαιολογητικών στους...