spot_img

10 νέα γήπεδα σε αυλές σχολείων ολοκλήρωσε τον Αύγουστο η Τεχνική Υπηρεσία – 17 γήπεδα έγιναν ολοκαίνουργια συνολικά μέσα στο καλοκαίρι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αναμόρφωσης και της  αναβάθμισης των προαύλιων χώρων στα σχολεία και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του  Δήμου είναι η Τεχνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος του Χρήστου Παππού που αφορά στην κατασκευή νέων ασφαλών γηπέδων μπάσκετ αλλά και την ανακατασκευή και συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών  υποδομών στους προαύλιους χώρους των σχολείων.

Ήδη μέσα στον Αύγουστο, σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ή ανακατασκευή επτά σύγχρονων γηπέδων μπάσκετ και τριών γηπέδων τένις ενώ τον Ιούλιο είχαν ολοκληρωθεί άλλα 7 νέα γήπεδα και έπεται συνέχεια τόσο για τη δημιουργία αθλητικών υποδομών όσο και για την αναβάθμιση του πρασίνου και του εξωτερικού φωτισμού στα σχολεία του Δήμου.

“Συνεχίζουμε εντατικά την αναβάθμιση των σχολικών μας υποδομών με τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και με τη σχολαστική συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών. Κοιτάμε τα παιδιά του Δήμου μας στα μάτια και δημιουργούμε για αυτά όλες τις προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες. Ο αθλητισμός, η τεχνολογία και ο πολιτισμός είναι οι πυλώνες που θεμελιώνουν τις αρχές και τις αξίες στους “πολίτες του αύριο του Δήμου μας” και θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν στην κοινωνία. Θέλουμε αυτό το όμορφο ταξίδι στις γνώσεις, τα ταλέντα  και τις δεξιότητες των μαθητών μας να σηματοδοτηθεί και να σφραγιστεί μέσα από τα σχολεία της γειτονιάς τους και θα συνεχίσουμε στο βαθμό που μας αναλογεί να εργαζόμαστε για αυτό το μεγάλο στόχο” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων έγινε αποξήλωση του τσιμέντου σε όλο τον προαύλιο χώρο και αφού σκάφτηκε και ασφαλτοστρώθηκε, κατασκευάστηκε εξ΄ αρχής ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο μπάσκετ. Το ίδιο συνέβη και στο 4ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων στο συγκρότημα του Αγίου Νικολάου,  στο 1ο Λύκειο  Άνω Λιοσίων και το Λύκειο Φυλής που εκτός από το γήπεδο μπάσκετ οι μαθητές απέκτησαν και γήπεδο τένις .

Στο 2ο Γυμνάσιο ΄Άνω Λιοσίων έγιναν διορθώσεις και ανανέωση του ελαστικομερούς δαπέδου μπάσκετ όπως και στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων όπου έγινε ανακατασκευή με διορθώσεις δαπέδου και αντικατάσταση στις μπασκέτες ενώ δημιουργήθηκε και γήπεδο βόλεϊ. Τέλος στο 10ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων έγινε ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και κατασκευάστηκε νέο γήπεδο βόλεϊ ενώ τις επόμενες ημέρες παραδίδεται τελειωμένο και το νέο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στο 2ο νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.

“Δεκατρία προαύλια σχολείων του Δήμου μας άλλαξαν ριζικά όψη μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο και συνεχίζουμε εντατικά και το Σεπτέμβριο με τα υπόλοιπα. Είμαστε υπερήφανοι που τη Δευτέρα η Τεχνική Υπηρεσία θα ξαφνιάσει ευχάριστα εκατοντάδες  μαθητές και θα τους δώσει νέους χώρους για άθληση και ψυχαγωγία” υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο κατασκευάστηκαν νέα γήπεδα μπάσκετ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΠ.ΑΛ.  Άνω Λιοσίων, ενώ στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου κατασκευάστηκε εξαρχής γήπεδο ποδοσφαίρου και έγινε πλήρης ανακατασκευή των δυο γηπέδων μπάσκετ που υπήρχαν. Επιπλέον κατασκευάστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου και στο ΓΕΛ Ζεφυρίου νέα γήπεδα μπάσκετ ενώ το δικό του υπερσύγχρονο και ασφαλές γήπεδο μπάσκετ απέκτησε και το Δημοτικό Σχολείο Φυλής.

Στα σχολεία που κατασκευάστηκαν εξ΄ αρχής αθλητικές υποδομές έγιναν εκσκαφές, εργασίες εξομάλυνσης του εδάφους, επίστρωση με άσφαλτο, εργασίες στεγανοποίησης, επίστρωση χυτού ελαστικοσυνθετικού δαπέδου και χάραξη των διαγραμμίσεων των γηπέδων.  Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία όπως και η επίβλεψή του.

Δείτε τις σχετικές φωτό:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=457111909794095&set=pcb.457112709794015

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Διαβάστε – Όταν ο Σκότι Πίπεν επισκέφθηκε τα Άνω Λιόσια (pics)

Αναμνήσεις για το ελληνικό μπασκετικό κοινό «ξύπνησε» η παρουσία του Σκότι Πίπεν στο γήπεδο όπου διεξάγεται το Final...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες τοξοβολίας του ΕΠΟΣ Φυλής

Με απόλυτη επιτυχία και την συμμετοχή 33 Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα και 233 αθλητών όλων των κατηγοριών...

Με τη στήριξη του Δήμου Φυλής η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Μια σημαντική διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία έφερε σε πέρας, με επιτυχία, το 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων (ΓΕΛ), σε...