spot_img

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη μαθήτρια του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με νέα της ανακοίνωση, η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων και Φυλής αναφέρεται εκ νέου στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, κάνοντας λόγο για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, ζητώντας μάλιστα από το Υπουργείο μεταξύ άλλων την εγκατάσταση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. Μάλιστα, ο σύλλογος αποκάλυψε ότι υπήρξε περιστατικό με λιποθυμικό επεισόδιο μαθήτριας!

Διαβάστε:

Άνω Λιόσια 24/11/2022

       Προς: Υπουργείο Παιδείας  Κ.Κεραμέως

                      Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

                      ΚΕΔΑΣΥ Δ. Αττικής

           Κοιν:  Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Κύριοι,

Με την παρούσα θα θέλαμε και εμείς ως Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων και Φυλής να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία  μας  για την καταγγελία μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων για παρενόχληση της από εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας.

Παρακολουθούμε  από κοντά την εξέλιξη  των απαραίτητων διαδικασιών για την διαλεύκανση της υπόθεσης και παράλληλα καταδικάζουμε (και ως Ένωση αποφύγαμε) την οποιαδήποτε ανθρωποφαγική προβολή του θέματος στα ΜΜΕ.

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα, μαζί με την έξαρση του φαινομένου της βίας μεταξύ των μαθητών επιβεβαιώνουν την κραυγή αγωνίας του γονεϊκού κινήματος που εδώ και χρόνια διεκδικεί ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΈΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ.

Τη δεδομένη στιγμή όμως πρέπει να εστιάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στο 1ο ΓΕΛ  Άνω Λιοσίων.

Η αναστάτωση  εντός της μαθητικής κοινότητας, αλλά και από πλευράς των γονέων και κηδεμόνων  είναι πολύ έντονη. Υπάρχουν αρκετά περιστατικά μεταξύ μαθητών αλλά και καθηγητών που δυναμιτίζουν το κλίμα – μόλις χτες μαθήτρια έπαθε κρίση πανικού και λιποθυμικό επεισόδιο!

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ώστε με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο να στηριχτεί το σύνολο των μαθητών και όλα τα μέλη της σχολικής μονάδας.

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων περιμένουμε και απαιτούμε  να εγκατασταθούν  άμεσα στην  συγκεκριμένη σχολική μονάδα  σε καθημερινή βάση ψυχολόγος ,κοινωνικός λειτουργός και σχολικός νοσηλευτής δηλαδή ένα πλέγμα ειδικοτήτων  με επιστημονική κατάρτιση εξειδικευμένη και  απαραίτητη  για την ολόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος καθώς και άλλων που θα προκύπτουν.

Βεβαίως  το απαιτούμε και για όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και δε θα κάνουμε πίσω από το αίτημά μας αυτό , όμως αυτή την ώρα το 1ο ΓΕΛ βρίσκεται σε μια έκτακτη και πολύ δύσκολη συγκυρία.

Ως Ένωση Γονέων παρακολουθούμε το θέμα από κοντά μαζί με τους  γονείς του σχολείου και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.                                         

Για το   Διοικητικό Συμβούλιο

H Πρόεδρος                                                                                                               Ο Γραμματέας

Αλέκα Σμυρλή                                                                                                           Ελ Ρουμπία Μάρκος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή της πίτας στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ζεφυρίου

Με ανταλλαγή ευχών για δημιουργικό 2023 συνοδεύτηκε η κοπή της πίτας στον 1ο και στον 2ο Παιδικό Σταθμό...

Στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων το πρώτο, στην Ελλάδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές προσχολικής εκπαίδευσης

Μια ακόμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία με σκοπό την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ΄ επέκταση, την ασφαλή μετακίνησή τους στην πόλη,...

Θρήνος για εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μάκης Μόρφου, γυμναστής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.΄Άνω...

Καλή Χρονιά σε όλους! – CityFace.gr

Το Cityface.gr, εύχεται σε όλο τον κόσμο τα καλύτερα για το 2023! Υγεία, χαμόγελα, δύναμη, αγάπη και κατανόηση,...