spot_img

Δρομολογείται η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου στη Δροσούπολη, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ανέγερσης του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων. Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 10-02-2023, το κόστος θα καλυφθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,6 εκατ. Ευρώ.

Το 5ο Γυμνάσιο θα ανεγερθεί στο Οικοδομικό Τετράγωνο Ο.Τ. Κ971, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, που περικλείεται από τις οδούς Τεμπών προς βορρά, Σμοκόβου προς δυσμάς, Αγράφων προς νότο και Θεσσαλίας προς ανατολάς. Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται σε 5.558,35 μ2.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται 2 κτίρια. Το κυρίως κτίριο του Σχολείου θα έχει υπόγειο, ισόγειο, α’ όροφο. Στο επίπεδο του ισογείου στεγάζεται η διοίκηση, με το γραφείο καθηγητών και το γραφείο διευθυντή και υποδιευθυντή, επίσης στεγάζονται 5 αίθουσες διδασκαλίας με βορεινό προσανατολισμό, το συγκρότημα των χώρων υγιεινής των μαθητών σε θέση ώστε να εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τόσο από το εσωτερικό όσο και από την αυλή, και οι χώροι υγιεινής κοινού –προσωπικού και ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο του α΄ορόφου στεγάζονται τα 5 εργαστήρια, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και μια αίθουσα διδασκαλίας, επίσης χωροθετείται η βιβλιοθήκη κοντά στο κεντρικό κλιμακοστάσιο, καθώς επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Το υπόγειο περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου καθώς επίσης στεγάζει χώρο στάθμευσης με εννέα (9) θέσεις στάθμευσης. Στο ανατολικό του τμήμα στεγάζεται με στέγη, η οποία φέρει φωτοβολταϊκές μονάδες με νότιο προσανατολισμό.

Στο ισόγειο του δεύτερου κτιρίου περιλαμβάνει την κάθε αυτό Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων, την Σκηνή η οποία μέσω οριζόντιου διαδρόμου ενώνεται με τα αποδυτήρια αγοριών – κοριτσιών, τα W.C. αυτών και την αποθήκη του συγκροτήματος.

Η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου θα λύσει, οριστικά, το πρόβλημα της πίεσης που δέχεται σε μαθητικό πληθυσμό το 2ο Γυμνάσιο. Η ίδρυσή του έχει, ήδη, οριστικοποιηθεί, με την δημοσίευση της σχετικής Απόφασης στο ΦΕΚ, κατόπιν παρέμβασης του Δημάρχου Χρήστου Παππού και του Αναπλ. Δημάρχου Νίκου Χατζητρακόσια στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα και στην Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Τις δημόσιες ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς. «Ο Περιφερειάρχης είναι πάντα έτοιμος να λύσει προβλήματα. Αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση και τον ευχαριστώ, δημόσια, γι’ αυτό», τόνισε. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα, τους επιστημονικούς συνεργάτες του, αλλά και όλα τα στελέχη του Δήμου που συνέβαλαν στην πληρότητα του φακέλου και στην αρτιότητα των διαδικασιών. «Για να δρομολογηθεί ένα έργο πρέπει να δουλέψει καλά ο μηχανισμός του Δήμου. Δουλέψαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι μαζί και πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός έργου που θα προσφέρει καλύτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις στη σχολική κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Με τη στήριξη του Δήμου Φυλής η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Μια σημαντική διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία έφερε σε πέρας, με επιτυχία, το 1ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων (ΓΕΛ), σε...

Ευχές και Πασχαλινά δώρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής

Χαμόγελα, πασχαλινά δώρα κι αναστάσιμες ευχές δέχθηκαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής τις πρώτες μέρες της...