spot_img

Με κατάνυξη αλλά και… μέτρα ασφαλείας εορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε Άνω Λιόσια, Χασιά και Ζεφύρι

Ημερομηνία:

Κοινοποιήση:

Με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας ελέω κορονοϊού, τελέστηκαν οι εορτασμοί για την Ημέρα των Θεοφανίων στο Δήμο Φυλής.

Στα Άνω Λιόσια και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του Ιερού Κλήρου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος τέλεσε, εντός του Ιερού Ναού, τον Αγιασμό των Υδάτων, λόγω των μέτρων περιορισμού μετάδοσης της πανδημίας.

Κορυφαία στιγμή του εορτασμού η προσφορά περιστεράς στο Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού,  από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Τίτο Χρήστου. 

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής  Σταμάτης Πουλής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Μιχάλης Οικονομάκης, Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Σονίδης, και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καμπόλης.

Στη δημοτική ενότητα Φυλής και στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων γιορτάστηκε παρουσία της Αντιδημάρχου Φυλής Ελένης Λιάκου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύση Βλάχου και πλήθους πιστών.

Τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανίων τέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος ο οποίος στο κήρυγμα του υπογράμμισε πως “σήμερα παίρνουμε ελπίδα από τον Δημιουργό τον  Θεάνθρωπο Ιησού ότι η δοκιμασία της πανδημία πλησιάζει στο τέλος της. Σήμερα στη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό έχουμε τη φανέρωση και των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας. Σήμερα είναι οι πάντες παρόντες, η επίγειος εκκλησία, όλος ο κόσμος, οι Ουράνιοι και  οι Άγγελοι συνεορτάζουν με τους ανθρώπους. Σήμερα καθαγιάστηκαν τα ύδατα και ο θάνατος καταπατήθει. Αν έχουμε μια μικρούλα πίστη όσο ο κόκκος ενός σιταριού ο Θεός θα μας σκεπάσει με το έλεός του και θα μας απαλλάξει από τις δοκιμασίες που περνάμε” κατέληξε.

Λόγω των μέτρων για τη μη διασπορά της πανδημίας ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγιναν εντός του Ιερού Ναού. Οι πιστοί σύμφωνα με τις οδηγίες του ιερέα παρέμειναν στις θέσεις τους τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας και φορώντας μάσκες ενώ πήραν το αγίασμα χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Στο Ζεφύρι τέλος, ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού. Αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανίων, από τον πατέρα Άγγελο Κανέλλο, παρουσία εντός του ναού του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα, καθώς και λίγων πιστών, οι οποίοι τήρησαν τις απαιτούμενες αποστάσεις και φορούσαν διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας. Πλήθος πιστών παρέμεινε εκτός του Ιερού Ναού, τηρώντας επίσης τα μέτρα προστασίας.

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας και της υψηλής μεταδοτικότητας των κρουσμάτων, ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τίμιου Σταυρού, πραγματοποιήθηκαν φέτος στην κολυμβήθρα, εντός του ναού, ενώ οι πιστοί παρέλαβαν αγιασμό σε ατομικά μπουκαλάκια.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

παρομοια αρθρα

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου – Η «ζωντανή» ιστορία των Άνω Λιοσίων

Ιστορία, παράδοση, πίστη και αγώνας για ελευθερία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το παρελθόν αλλά και το παρόν...

Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι (φωτό)

Με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου, κορυφώθηκαν την Κυριακή 27 Αυγούστου οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις εις...

Παρεκκλήσι Αγίου Φανουρίου – Ένα έργο αγάπης των Ζεφυριωτών

Η κατασκευή του πανέμορφου παρεκκλησιού του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι, ήταν ένα έργο που επιτελέστηκε κατά κύριο λόγο...