Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 18:57

Απίθανο ρεκόρ Γκίνες για τον αθλητή από τα Άνω Λιόσια Σπύρο Χρυσικόπουλο!

Για όσους ασχολούνται με την κολύμβηση, το όνομα Σπύρος Χρυσικόπουλος μόνο άγνωστο δεν είναι.

Ο αθλητής που και στο παρελθόν έχει γίνει πρώτο θέμα στα ΜΜΕ λόγω των επιτευγμάτων του και αποτελεί μια πραγματική ατραξιόν για τη Ζωφριά και τα Άνω Λιόσια απ’όπου και προέρχεται, κατέφερε να βάλει το όνομά του στην περίφημη λίστα των ρεκόρ Γκίνες, κολυμπώντας σε 168 ώρες 359 χιλιόμετρα (!) στην εσωτερική πισίνα 50μ. του Ο.Α.Κ.Α. Athens Olympic Complex.

Aπό τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 9 Μαΐου, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος είχε ξεκινήσει την εντυπωσιακή προσπάθεια του για να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κάτι που πέτυχε τα ξημερώματα της Παρασκευής 14/5 στις 4:26: εκείνη τη στιγμή, ο Σπύρος Χρυσικόπουλος έγραψε ιστορία, καθώς μέσα σε λιγότερο από πέντε 24ωρα, έφτασε το απαιτούμενο για την κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες όριο των 250χλμ.

Ο κολυμβητής υπεραποστάσεων έπρεπε να καλύψει στην 50άρα πισίνα, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, 250 χλμ. κολύμβησης μέσα σε μία εβδομάδα (168 ώρες), ώστε το Ρεκόρ Γκίνες να είναι έγκυρο.

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος τα κατάφερε τρεις ημέρες πριν ολοκληρωθεί η προσπάθειά του και σήμερα, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Μαΐου, έφτασε τα 358,2 χλμ!

«Μετά από 168 ώρες και 358.2 χλμ. στην εσωτερική πισίνα 50μ. του Ο.Α.Κ.Α. Athens Olympic Complex, ήρθε η ώρα να μεταφερθώ στην Κλινικη Ιπποκρατης και να αφεθώ στα έμπειρα χέρια των γιατρών για προληπτικό έλεγχο. Σύντομα θα μοιραστώ στιγμές από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησα για 7 ολόκληρες μέρες!» ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αθλητής μετά το τέλος της προσπάθειάς του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» το κατόρθωμά του είναι «συνδυασμός μυαλού και σώματος. Κάποια στιγμή το σώμα πονάει τόσο, που συνεχίζεις με το μυαλό».

«Τα όριά μας είναι πολύ παραπέρα από εκεί που πιστεύουμε», είπε σχετικά. Ως προς τις συνέπειες της συνεχούς κολύμβησης εξήγησε ότι, ώρες ώρες πονάνε τα δόντια του, όταν πάει να φάει ή ακόμα και παραισθήσεις παρατήρησε όταν 3 τη νύχτα είδε κόσμο στις κερκίδες.

«Δεν είμαι υπεραθλητής, απλά θεωρώ ότι με το μυαλό όλα γίνονται», κατέληξε.

Καθ’όλη τη διάρκεια του εγχειρήματός του, η μητέρα του δεν έχει φύγει καθόλου από το πλευρό του.

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα