Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 21:42

Μουρούτσος: «Αξίζει μεγάλες διοργανώσεις η Ελλάδα»

Η μεγαλύτερη βαθμολογούμενη διοργάνωση τάε κβον ντο στην Ελλάδα ξεκινάει αύριο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων.

Το 2ο WTF G2 Presidents Cup - Europe αποτελεί τον πόλο έλξης χιλιάδων αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο και ο Μιχάλης Μουρούτσος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τάε κβον ντο (ETU) και μέλος της επιτροπής της αθλητών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (WTF) εξηγεί στο «Goal» γιατί συμβαίνει αυτό.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο τουρνουά. Η βαθμολογία του μετράει στην παγκόσμια κατάταξη, είναι σε καλύτερη κατηγορία σε σχέση με άλλα τουρνουά στην Ευρώπη, ανήκει στην G2, ενώ οι τρεις πρώτοι από κάθε κατηγορία παίρνουν και την πρόκριση στα πρωταθλήματα των ηπείρων τους. Οπότε το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πλούσιο θέαμα. Οι αθλητές θα λυσσάξουν να κερδίσουν τους αγώνες και να διακριθούν» σχολίασε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στα 58κ. και προσθέτει: «Στα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα οι θέσεις είναι προκαθορισμένες. Στα πρωταθλήματα όπεν μπορούν να συμμετάσχουν και εθνικές ομάδες και σύλλογοι».

Με τους συμμετέχοντας στο Presidents Cup να αγγίζουν τους 2.200 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες, ο παγκόσμιος αντίκτυπος της διοργάνωσης θα είναι τεράστιος. «Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά. Και η ETU αλλά και η ΕΤΑΝΕ έχουν την πείρα και την τεχνογνωσία ώστε όλα να λειτουργήσουν σωστά και βάσει προγραμματισμού. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ETU Θανάση Πραγαλό που έφερε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα» τόνισε ο Μουρούτσος που δεν ζηλεύει το γεγονός ότι όταν μεσουρανούσε ο ίδιος στο αγωνιστικό κομμάτι δεν είχε την ευκαιρία να υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοιες διοργανώσεις: «Κάθε εποχή είναι διαφορετική. Δεν ζηλεύω, χαίρομαι γιατί η γενιά που βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο έχει περισσότερες ευκαιρίες. Αξίζει το άθλημα στην Ελλάδα να έχει μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ένα ερασιτεχνικό και το μόνο που έχουν οι αθλητές είναι ευχαρίστηση της συμμετοχής».

 

Πηγή: novasports.gr

helen

Haroon