Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 13:40

Παρέμβαση Δραγασάκη για να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής στο Ζεφύρι

Αποτέλεσμα εικόνας για δραγασακης

Την επικοινωνία του με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ζεφύρι, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Μπούρα.

Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, η διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος τον διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, σε μια ιστορία που, θυμίζουμε, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο.

Ανέφερε δε ότι θα πρέπει οι τράπεζες να βρουν μια άμεση λύση για τέτοιες περιπτώσεις και να κάνουν μεταξύ τους μια συμφωνία "ότι δεν θα μένει μέρος στην Ελλάδα ή κωμόπολη, χωρίς ένα υποκατάστημα έστω μίας από όλες τις τράπεζες".

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ακόμη ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η διασφάλιση της πρόσβασης πολιτών σε τραπεζικές σε υπηρεσίες και η προστασία τους από καταχρηστικές πρακτικές. Προανήγγειλε δε τη δημιουργία μηχανισμού για την χαρτογράφηση ελλείψεων και υπόδειξη μέτρων σε τραπεζικές λειτουργίες. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε ορισμένες ρυθμίσεις για να γίνει ένα παρατηρητήριο χρεώσεων τραπεζών» συμπλήρωσε.

helen

Haroon

Τελευταία Νέα