Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 11:52

Έργα και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για τον Δήμο Φυλής

Τον προγραμματισμό έργων και δράσεων της Περιφέρειας Αττικής για τον δήμο Φυλής, με επίκεντρο τον ΧΥΤΑ, την κοινωνική πολιτική και τις υποδομές παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

Για τον χώρο του ΧΥΤΑ ανέφερε ότι οι χωροθετήσεις για ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), για ίδρυση μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων, και για διαδημοτικούς χώρους κομποστοποίησης βρίσκονται στη φάση εγκρίσεων των χρηματοδοτικών εργαλείων. Στόχος, είπε, είναι να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση για κλείσιμο της χωματερής και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ε.Ε. ζητεί μέχρι το 2020 να μην οδηγείται για ταφή το 53% των απορριμμάτων. Πρόσθεσε ότι οι δήμοι Φυλής και Δάφνης - Υμηττού είναι οι μόνοι από τους 66 δήμους της περιφέρειας Αττικής που δεν έχουν καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Για το λατομείο Μουσαμά που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ποικίλου Όρους, τόσο ο κ. Βασιλείου όσο και παρευρισκόμενη αντιπρόεδρος του Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Αφροδίτη Μπιζά, διαβεβαίωσαν ότι δεν θα συμπεριληφθεί στα ανενεργά νταμάρια που θα φιλοξενήσουν απορρίμματα.

Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική πολιτική ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή, καθώς με την ανεργία να υπερβαίνει το 50%, έχει τον υψηλότερο δείκτη φτώχειας σε σχέση με τους υπόλοιπους από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκεται μαζί με τον Ασπρόπυργο, στην πιο δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

helen

Haroon