Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 14:31

Χρήστος Ρούσσας: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ο Δήμος ενεργοποίησε την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων (για την απαλλαγή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού) των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της περιοχής που είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους υποχρεωτικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Χρειάστηκε να προηγηθούν 3 υπενθυμίσεις από την παράταξη “αλλάΖουμε” για να εφαρμοστεί επιτέλους μια απόφαση που πάρθηκε στις 8-12-20 από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ!

Δηλαδή, εξακολουθεί να χρεώνει τραπεζοκαθίσματα κτλ σε χώρους εστίασης που είναι κλειστά εδώ και 1 χρόνο, ενώ θα μπορούσε εύκολα χρησιμοποιώντας το υπάρχον ΦΕΚ να ενεργοποιήσει και την πλατφόρμα υποβολής αίτησης για την απαλλαγή και από τα τέλη κοινόχρηστων , όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους!

Σας παραθέτουμε μερικά παραδείγματα δήμων που ζουν από τα έσοδα των κοινόχρηστων τελών και παρ’όλα αυτά ενεργοποίησαν άμεσα την πλατφόρμα στηρίζοντας έτσι τις επιχειρήσεις της περιοχής τους:

 

Περιμένουμε λοιπόν όχι να βάλει πλάτη η διοίκηση, όπως αστεία αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά να διορθώσει και να ενεργοποίησει στην πλατφόρμα του gov.gr και την απαλλαγή των τελών κοινόχρηστων χώρων, όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος.

Μόνο έτσι θα μπορεί να περηφανεύεται ότι βοηθά αποτελεσματικά τις ήδη κλειστές επιχειρήσεις.

Τέλος είναι σημαντικό να ενημερωθούν οι επαγγελματίες για το πώς θα πάρουν πίσω τα δημοτικά τέλη από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα!

Link για την αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών :

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα