Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 14:47

Κινητοποίηση για να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή την Τετάρτη 24/2

Κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στην Περιφέρεια Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 15-17), διοργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στο έγκλημα στη Φυλή.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί:

Να επιστραφεί η μελέτη τους ως απαράδεκτη.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΧΥΤΑ.

Να μπει τέρμα στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.

Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο επισημαίνει:

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας εν μέσω πανδημίας, σαν την κλέφτρα στο σκοτάδι φέρνει για ψήφιση την περιβαλλοντική μελέτη για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) της Φυλής η οποία διαιωνίζει και αυξάνει το αίσχος που υπάρχει.

Συγκεκριμένα θέλει να ψηφίσει:

Μια νέα χωματερή στη Φυλή για τις ανάγκες της οποίας θα δημιουργήσει ένα νέο «σινικό τοίχος» μήκος 1,5 χιλιομέτρου και 20 μέτρων ύψους για να φτιάξει ένα ακόμα βουνό με σκουπίδια.

Τη διατήρηση της μονάδα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων η οποία πρέπει να απομακρυνθεί τώρα.

Τη δρομολόγηση της λειτουργίας εργοστασίου καύσης.

Γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους την υγεία, την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας. Κρύβουν τα στοιχεία της τελικής έκθεσης και των επιμέρους τευχών του προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης των ΧΥΤΑ Φυλής και Άνω Λιοσίων που υλοποιήθηκαν το 2017.

Είναι ψέματα ότι βρέθηκαν 1320 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο το Νικέλιο, 450 το χρώμιο και 312 το κάδμιο; Είναι ψέμα ότι δημιουργείται ένα εφιαλτικό κοκτέιλ από μολυσματικούς παράγοντες, από οργανικούς ρύπους και από καρκινογόνους και επικίνδυνους ρύπους που διασπείρονται στην ευρύτερη περιοχή μέσω των επιφανειακών νερών;

Φτάνει πιά: Η πολιτική τους σημαίνει καρκίνος!!!

Αυτή την κατάσταση τη δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικήσεις της Περιφέρειας και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που υιοθέτησαν πλήρως τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζουν να παίξουν με τις ζωές μας αλλά και των δημοτών. Για αυτό "πνίγουν" όλες τις μελέτες που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών. Για αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια.

Το θέμα της χωματερής και η επέκτασή της μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο θέμα της Δυτικής Αττικής. Εμείς είμαστε κάθε μέρα εκεί, εμείς τα ζούμε και τα αναπνέουμε. Εμείς είμαστε που θρηνούμε δεκάδες συνάδελφους από καρκίνους. Στις δικές μας πλάτες κάνουν τα παιχνίδια τους με τους εργολάβους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει και δεν θα περάσει.

Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μία».

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα