Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 15:18

Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής - Όχι στη νέα επέκταση της Χωματερής

Μετά το ρήγμα που δημιουργήθηκε στο ΧΥΤΑ Φυλής και την συσσώρευση σκουπιδιών στην Αθήνα, συνεδρίασε η Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ και αποφάσισε να πέσουν σκουπίδια σε αποκατεστημένο κομμάτι της α΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής. Μιλάνε για 1,5 εκ. τόνους σκουπίδια που θα πέσουν σε 1 χρόνο περίπου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταγγέλλει την απόφαση αυτή της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, που με ψήφους 3-3 και τη διπλή ψήφο της προεδρεύουσας κας. Μπιζά, πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Θεωρούμε υποκριτική την αντίδραση των 2 μελών της Ε.Ε από το Δήμο μας , κ. Μπουραϊμη και κ. Παππού.

Ο κ. Μπουραϊμης σαν Δήμαρχος Φυλής συμφωνούσε και υπέγραφε επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και την λειτουργία του ως το 2024.

Ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς Χρήστος, όπως και οι προηγούμενοι, δεν βλέπουν τη χωματερή και τις συνέπειες που πληρώνει ο κόσμος από την λειτουργία της παρά μόνο τα αντισταθμιστικά για την παραμονή της , που είναι 36 εκατ. € το χρόνο.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, 4 χρόνια δεν έχει δεχτεί να γίνει ούτε μια συζήτηση. Επαναλαμβάνει μονότονα, πως θα κορεστεί και έτσι θα κλείσει.

Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΣΔΝΑ, για ρίψη σκουπιδιών στο αποκατεστημένο κομμάτι δείχνει πως όσο η Περιφερειάρχης κ. Δούρου και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φτιάχνουν εναλλακτικές λύσεις, η χωματερή θα παραμείνει χρόνια πολλά ακόμη στη Φυλή. Στα σχέδια τους υπάρχει ακόμη           και το Λατομείο Μουσαμά για ΧΥΤΥ ( υπολείμματα σκουπιδιών )

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καλεί κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να πάρει μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, την Πέμπτη 5/7 στις 19.00 μ.μ στην Ομόνοια και στην πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δημήτριος Τσιουμπρής

Δημοτικός Σύμβουλος

μέλος Δ.Σ του ΕΣΔΝΑ

helen

Haroon

Τελευταία Νέα