Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 15:04

Λαϊκή Συσπείρωση – ΟΧΙ στην επέκταση της Χωματερής

Ο ΕΣΔΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής ) με πρόεδρο την κ. Δούρου αποφάσισε να γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση των ορίων του ΧΥΤΑ Φυλής, να γίνει αξιοποίηση δηλαδή του κυττάρου Β3 και Β6 που είχαν εξαιρεθεί.

Έτσι θα επεκταθεί για 108 στρέμματα ακόμη το νέο κύτταρο για να δεχτεί μερικά χρόνια ακόμη τα απορρίμματα της Αττικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής καταγγέλλει την απόφαση αυτή του ΕΣΔΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που αντί να προχωρήσει στο κλείσιμο της χωματερής, παίρνει μέτρα ώστε να παραταθεί για μερικά χρόνια ακόμη η λειτουργία της.

Καταγγέλλουμε ακόμη την σκόπιμη αδιαφορία της Διοίκησης του Δημάρχου κ. Παππού, που 2,5 χρόνια από την εκλογή της στη Διοίκηση του Δήμου, ξεγελά τον κόσμο πως η χωματερή θα κλείσει από μόνη της σε 2 χρόνια αφού θα κορεστεί  και δεν θα χωράει άλλα  σκουπίδια.

Απ’ ότι φαίνεται όμως και για την σημερινή Διοίκηση του κ. Παππού βαραίνουν τ’ αντισταθμιστικά από την λειτουργία της χωματερής (36.270.000 € , θα είναι για το 2016 ).

Οι άνθρωποι όμως που ζουν  στην περιοχή δεν αντέχουν άλλο την βρώμα, τις αρρώστιες και την συνεχή υποβάθμιση της ζωής και της περιουσίας τους, από την λειτουργία της χωματερής.

Γι’ αυτό κανένα ποσό δεν μπορεί ν’ αντισταθμίσει όλα αυτά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  Φυλής ζητά για μια φορά ακόμη από τον Δήμαρχο να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Δημαρχείου με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και κόσμου ώστε :

α) Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επέκταση της χωματερής.

β) Να απαιτήσουμε το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής.

γ) Να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ανάπλασης- αποκατάστασης της χωματερής.

Καλούμε ακόμη τους μαζικούς φορείς του Λαϊκού κινήματος να κάνουν δική τους υπόθεση και αγωνιστικά να παλέψουν για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δημήτριος Τσιουμπρής

Δημοτικός Σύμβουλος

helen

Haroon