Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 05:47

Πύρινη κόλαση στα Άνω Λιόσια – Τυλίχθηκαν στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα (video)

Εφιαλτικές στιγμές βίωσαν από τις 3 το βράδυ οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, κυρίως στην περιοχή της Δροσούπολης (Λεφάντω) με τη φωτιά που ξέσπασε να έχει κάψει σπίτια, αυτοκίνητα και να απειλεί όλο και περισσότερο όσο οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν με αυτή την απίστευτη ένταση.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το πρωί, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία (πιθανώς από τη φωτιά που μαινόταν στο Μενίδι, κοντά στο νεκροταφείο), υπήρξε ανάφλεξη, με αποτέλεσμα οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή να μεταφέρουν τη φωτιά στα ξερά που υπάρχουν εν αφθονία στην περιοχή, ενώ και στο ορεινό κομμάτι του Λεφάντω οι εστίες της πυρκαγιάς ήταν ορατές από κάθε σημείο της πόλης.

* Να αναφέρουμε ότι στο σημείο έσπευσαν πέραν των δυνάμεων της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής (διακρίναμε τους Δημήτρη Καμπόλη, Γιώργο Κρητικό, Μιχάλη Οικονομάκη και Νίκο Χατζητρακόσια) οι οποίοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς.

** Αυτή την ώρα (04.30 π.μ.), ο κόσμος που μένει στις γύρω γειτονιές, έχει βγει έξω και ρίχνοντας νερό με τα λάστιχα προσπαθεί να περιορίσει τις αμέτρητες μικροεστίες.

*** Ήδη στην περιοχή σηκώθηκε ελικόπτερο, ενώ επιχειρούν 58 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 4 υδροφόρες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

**** Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματίες.

 

Εγκαταλελειμμένο σπίτι καίγεται ολοσχερώς από τη φωτιά στη Δροσούπολη Παρασκευή 26.8.2016 5 π.μ.

 

Πύρινη "κόλαση" στα Άνω Λιόσια

 

Βίντεο που μας εστάλη από αναγνώστη του cityface.gr και κάτοικο της Δροσούπολης:

 

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, μείνετε συντονισμένοι στο cityface.gr

Fylh

Fylh

AllaZoume

Hellen

Τελευταία Νέα