Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 18:05

Καταγγελίες από τις καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο – Αντί για 690€ έπαιρναν 420!

Με σκουπίδια, σκόνη και δυσάρεστες οσμές έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες χιλιάδες επιβάτες λεωφορείων λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών των καθαριστριών του ΟΑΣΑ (Διαβάστε ΕΔΩ).

Όπως καταγγέλλουν οι καθαρίστριες στα τέσσερα μεγαλύτερα αμαξοστάσια της Αθήνας (Άνω Λιόσια-Ανθούσα- Ελληνικό - Βοτανικό) παραμένουν απλήρωτες άδω και αρκετούς μήνες από την εταιρία που έχει αναλάβει των καθαρισμών των αστικών λεωφορείων.

Η εργολαβική εταιρία οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών των καθαριστριών, με τις ίδιες να τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Λόγω της κακής κατακτά στάσης που επικρατεί στα λεωφορεία και με τους χιλιάδες επιβάτες να διαμαρτύρονται καθημερινά, πολλοί από τους οδηγούς αναγκάζονται να αναλάβουν δράση μόνοι τους παίρνοντας σκούπες και σακούλες για να συμμαζέψουν στο μέτρο του δυνατού τα λεωφορεία.

Όπως τονίζει στο CNN Greece ο κ. Αποστολής Κασιμερης, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, οι καθαρίστριες θα πρέπει να εξοφληθούν άμεσα και η διοίκηση να μην αποδέχεται τις ψευδείς, όπως υποστηρίζει, βεβαιώσεις περί εξόφλησης του εργολάβου.

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN Greece η κα. Λάζη, καθαρίστρια στο αμαξοστάσιο Ελληνικού, καταγγέλλει πως η εταιρία δεν τους παρέχει υλικά για τον σωστό καθαρισμό των λεωφορείων με αποτέλεσμα να καθαρίζουν είτε με δικά τους υλικά, είτε με σκέτο νερό.

Τέλος, καταγγέλλει πως ενώ υπέγραφαν για 690€, τελικά λάμβαναν 420€, με τον εργολάβο να παραμένει άφαντος.

Πηγή: cnn.gr

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα