Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 01:33

Ένας χρόνος Cityface.gr – Ένας χρόνος, στην κορυφή της ενημέρωσης

Ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο, 26 Απριλίου του 2015, όταν το Cityface.gr έκανε την επίσημη «πρεμιέρα» του στο διαδίκτυο.

Ένα χρόνο μετά, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Ακόμα κι εκείνων που, από την πρώτη στιγμή, πίστεψαν στη δημιουργία ενός ενημερωτικού μέσου διαφορετικού από οτιδήποτε υπήρχε ως τότε, όχι μόνο εντός των ορίων του Δήμου Φυλής, αλλά και σε ολόκληρο το κομμάτι μιας δύσκολης -από πολλές απόψεις- γεωγραφικής ζώνης της Αττικής, αυτής των Δυτικών Προαστίων.

Εξ’ αρχής, κύριος στόχος του Cityface  ήταν η δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης με τον αναγνώστη.

Μια σχέση που φυσικά λόγω του ίδιου του χαρακτήρα της δεν θα μπορούσε να είναι μονόπλευρη, αλλά διαδραστική, δυνατότητα εξάλλου που προσφέρεται στην εποχή της πληροφορίας, της επικοινωνίας και του Ίντερνετ.

Σε αυτό το πλαίσιο προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να μεταφέρουμε και να βοηθήσουμε να ακουστεί ηχηρά, όχι μόνο το καθημερινό ρεπορτάζ της περιοχής, αλλά και η φωνή των κατοίκων του Δήμου Φυλής (και όχι μόνο), η οποία δεν είναι ψέμα ότι τις περισσότερες φορές βρίθει αγανάκτησης, πράγμα απολύτως λογικό δεδομένων των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, ωρίμασαν και τελικά εξελίχθηκαν στο πέρας αρκετών χρόνων.

Για εμάς, οι δεκάδες ληφθείσες και δημοσιευμένες επιστολές είναι μια μεγάλη κατάκτηση, πολύ πιο κολακευτική ακόμα κι από την μαζική ανταπόκριση του κοινού που μας έφερε στην πρώτη θέση μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων και μπλογκ, όχι μόνο εντός των ορίων του Δήμου Φυλής, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής!

 

Κατάταξη τοπικών Ιστοσελίδων* (Alexa Traffic Rank**)

1) Cityface.gr                      330,352

2) Fylarhos.blogspot.gr            372,419 

3) Doxthi.gr                            455,423

4) Pitsounicity.gr                     500,913

5) xaidarisimera.blogspot.gr     550,322

6) Paraponofylis.blogspot.gr     717,832

7) Acharnorama.gr                  1,038,167

8) Thriassio.gr                         1,549,464

9) Μegaraonair.gr                    1,537,502

* Οι μετρήσεις αφορούν τη θέση των ιστοσελίδων στην παγκόσμια κατάταξη (π.χ. το πιο δημοφιλές Website παγκοσμίως κατέχει τη θέση Νο1).

** To AlexaTrafficRank (www.alexa.com) αποτελεί τη Νο1 διαδικτυακή πλατφόρμα παγκοσμίως για τη μέτρηση/σύγκριση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων.

 

Πολιτικά-αυτοδιοικητικά «παιχνίδια», σκοπιμότητες, «εύνοιες»  και… χάρες σε φίλους (και μη) δεν υπήρξαν στην ατζέντα του Cityface.gr  και ούτε θα υπάρξουν, γιατί σκοπός μας δεν είναι και δεν θα γίνει η εξυπηρέτηση των οποιονδήποτε συμφερόντων.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε (στο μέτρο των δυνατοτήτων μας) να τηρήσουμε στο έπακρο, είναι η υπόσχεση για έγκυρη, έγκαιρη, άμεση και πάνω από όλα αδέσμευτη ενημέρωση, όπως αυτή που μας ανέδειξε και μας καθιέρωσε μεταξύ των υπολοίπων αξιόλογων Ενημερωτικών Μέσων της περιοχής.

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας!

Υ.Γ. Προς τους απανταχού «ειδικούς» που βρίσκουν -δημοκρατικά- βήμα στο διαδίκτυο και πολλές φορές κρατούν στάση αμφισβήτησης (συνήθως ποτισμένης με μπόλικη κομματική θολούρα-εθελοτυφλία, ασυνείδητη ή -χειρότερα- ενσυνείδητη) θα συνιστούσαμε μεγαλύτερη προσοχή και αξιολόγηση των δεδομένων. Βλέπετε, δεν είναι τα πάντα πολιτική, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τις ίδιες μας τις ζωές.

Υ.Γ.2 Μπορείτε να βρείτε τις παλιές δημοσιεύσεις του Cityface.gr ΕΔΩ. Σταδιακά θα όλες θα μεταφερθούν στη νέα πλατφόρμα του Cityface.

 

Σ.Γκλιάτης

helen

Haroon

Haroon