Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 19:13

Ένταση στα Άνω Λιόσια - Καταγγελία Ζωής Κωνσταντοπούλου για γκρέμισμα σπιτιού οικογένειας Ρομά

Ένταση επικράτησε το πρωί στα Άνω Λιόσια, όταν συνεργεία του Δήμου Φυλής με τη συνδρομή μονάδας από τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση οικογένειας Ρομά.

"Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου Φυλής με σύμπραξη του Δημάρχου και της Αστυνομίας γκρεμίζουν το φτωχικό κατάλυμα μιας 20μελούς οικογένειας Ρομά, με 9 ανήλικα παιδιά, το μικρότερο 4χρονών και μια υπέργηρη γιαγιά, 90 ετών! Την πρώτη μέρα του «σκληρού λοκντάουν», στα μουλωχτά, ενώ απαγορεύεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Ο Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει εμένα προσωπικά ότι δεν θα έκανε καμμία τέτοια ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο την διαβίωση της οικογένειας και είχε ζητήσει αναβολή στα Δικαστήρια για να βρεθεί μια λύση" κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook.

Στη συνέχεια ανέβασε βίντεο από την παρέμβαση της αστυνομίας, γράφοντας μεταξύ άλλων : "Πρώτη μέρα «σκληρού λοκντάουν» εκδιώκονται από το σπίτι τους και επιχειρούν να τους το γκρεμίσουν Δήμος και Αστυνομία. Το ένα κοριτσάκι είναι διαβητικό..."

Μάλιστα, στο δεύτερο βίντεο, την ώρα που οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε έναν άνδρα, ακούγεται η ίδια να λέει: "Τι κάνετε; γιατί τον συλλαμβάνετε, για ποιο αδίκημα;"

Λίγο νωρίτερα, τα συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έξωση από δημοτικό ακίνητο που έχει καταπατηθεί και να κατεδαφίσουν διπλανό παράπηγμα. Οι Ρομά δεν δέχθηκαν να φύγουν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα κατά των συνεργείων και των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να αντιδράσουν οι άνδρες των ΤΑΕ.

Μέσα σε λίγη ώρα, έφτασε στο σημείο ομάδα της ΟΠΚΕ, και ακολούθησαν 5 συλλήψεις. Ύστερα από αρκετή ώρα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και τα συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν μόνο το ένα κτίριο, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας, του Δήμου και της δικηγόρου των Ρομά Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

 

 

https://www.facebook.com/watch/?v=1061533234351508

 

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα