Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 14:32

Σε εξέλιξη η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου στα Άνω Λιόσια

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο αστικής ανάπλασης σε επιφάνεια πάνω από 20.000 τ.μ., στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων που συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής.

Αυτές τις μέρες τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στην Οδό Μητροπόλεως όπου γίνονται σκαπτικές εργασίες καθώς και σε όλο το μήκος της Αλ. Παναγούλη που γίνεται επίστρωση με κυβόλιθους.

Στόχος του έργου του οποίου τις μελέτες και την επίβλεψη έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, είναι η λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του βόρειου και ανατολικού τμήματος του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Το έργο περιλαμβάνει καθαίρεση πεζοδρομίων και φθαρμένων ασφαλτοστρώσεων, επίστρωση σε όλο το πλάτος των οδών με κυβόλιθους με διευθέτηση της ρύσης όμβριων, δημιουργία χώρων στάθμευσης και γραμμής όδευσης τυφλών, δενδροφύτευση, καθώς και εργασίες ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των οδών που γίνονται οι παρεμβάσεις.

Στα οικοδομικά τετράγωνα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες , αποσύρθηκαν τα παλαιά φωτιστικά χαμηλού φωτισμού που μετρούσαν πάνω από 25 χρόνια ζωής και τοποθετήθηκαν νέοι σύγχρονοι στύλοι φωτισμού ύψους 6 μέτρων με λαμπτήρες Led.

“Στόχος της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου είναι να αλλάξει μορφή η πόλη και να γίνει πιο ανθρώπινη και φιλική για τους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα συνεχίζονται μεγάλα έργα καθημερινότητας, στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: σπίτι, ουρανός, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

 

helen

Haroon

Haroon

Τελευταία Νέα