Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 23:48

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Ζεφύρι

Και επίσημα επιβεβαιωμένο είναι πλέον το πρώτο κρούσμα στο Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου.

Πρόκειται για μητέρα μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, όπως ο ίδιος ο Δήμος Φυλής ανακοίνωσε μέσω του γραφείου Τύπου.

Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φυλής:

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σε μητέρα μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου.

Η συνδημότισσά μας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού εφαρμόζονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα και του γνωστοποίησε το συμβάν κι ότι έχει επιληφθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ζήτησε, επίσης, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ, να γίνει νέα απολύμανση στο Σχολείο. Από την πλευρά του ο Γιάννης Κρεμύδας τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα ενεργήσει άμεσα.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Κοινωνική Υπηρεσία και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια.

Ο Δήμος Φυλής συστήνει ψυχραιμία και καλεί όλους τους συνδημότες να εφαρμόζουν, σχολαστικά, τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού (ΕΔΩ).

helen

Haroon

Τελευταία Νέα