Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 10:16

Άνω Λιόσια - Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης τύπου Β στο 6ο δημοτικό σχολείο

Η έξαρση της εποχικής γρίπης έχει οδηγήσει εκατοντάδες παιδιά στο κρεβάτι, με υψηλό πυρετό, βήχα και συμπτώματα από το αναπνευστικό. Ένα από αυτά και το παιδί της κας Κωνσταντίνας Παπαδάκη, από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Όπως αναφέρει στο iatropedia.gr, τόσο η ίδια όσο και το παιδί της που πηγαίνει στην 2η τάξη του Δημοτικού, έχουν νοσήσει από γρίπη τύπου Β. Στο ίδιο σχολείο υπάρχουν μάλιστα και ακόμη 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου δεν λαμβάνει μέτρα, όπως αναφέρει η μητέρα:

«Στο σχολείο μας είναι πάνω από 6 κρούσματα της γρίπης τύπου Β. Ενώ κάναμε το τεστ, παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο εδώ στο 6ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων. Και μάλιστα έχουν νοσήσει πολλά παιδιά και σε άλλες δύο τάξεις. Δεν πήγαν καθόλου τα παιδιά στο σχολείο. Ή είναι άρρωστα ή έχουν θορυβηθεί οι γονείς τους. Εγώ έχω το παιδάκι μου, που έκανα το τεστ και έχει βγει θετικό.

Άλλη μια μαμά που είναι φίλη, επίσης θετικό. Κι είναι πολλά παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, που δεν έχουν γίνει, όμως, οι κατάλληλες διαγνώσεις. Κι ενώ έχουμε ήδη ενημερώσει τον Διευθυντή, του στείλαμε και με e-mail με τις εξετάσεις, υπάρχει μια αδράνεια, μια απραξία και “δεν ξέρουμε” και “θα δούμε” κι “εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος”. Ποιος είναι ο αρμόδιος τελικά; Το καλύτερο είναι και για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών να γίνει διακοπή για λίγες μέρες στο σχολείο και να γίνει μια γενική απολύμανση», αναφέρει η κα. Παπαδάκη.

Πηγή: iatropedia.gr

helen

Haroon