Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 13:21

Δήμος Φυλής - Επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο για τα σχολικά γεύματα

Την αντίδραση του Δήμου Φυλής προκάλεσε τo περιστατικό με τα αμφιβόλου ποιότητας σχολικά γεύματα, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο τμήμα Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πριν από λίγη ώρα «ανέβηκε» και το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής, στο οποίο περιέργως το υγειονομικό πρόβλημα που προέκυψε δεν χαρακτηρίζεται αποτέλεσμα καταγγελιών γονέων, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας, αλλά αποτέλεσμα «δημοσιευμάτων του διαδικτύου».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής:

«Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με το υγειονομικό πρόβλημα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διαδικτύου, προέκυψε στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, εκφράζει, με έγγραφό του προς το Υπουργείο, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας.

Ο Γιάννης Κρεμύδας ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής. Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο».

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, ο Δήμος Φυλής και προσωπικά ο Γιάννης Κρεμύδας, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους μετά από τις σχετικές καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν γονείς. Χαρακτηριστικά στο κείμενο αναφέρεται: «… θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις έντονες διαμαρτυρίες οι οποίες αφορούν έντονες διαμαρτυρίες γονέων μας σχετικά με την παρασκευαζόμενη ποιότητα φαγητού με το οποίο προμηθεύετε σχολεία του Δήμου Φυλής».

Διαβάστε την επιστολή:

«Αναρμόδιος ο Δήμος»

Νωρίτερα με δελτίο Τύπου ο Δήμος Φυλής είχε δηλώσει αναρμόδιος σχετικά με τα σχολικά γεύματα:

«Αναφορικά με τα αναγραφέντα στο διαδίκτυο, περί υγειονομικού προβλήματος στο πρόγευμα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, ο Δήμος Φυλής δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα. Σε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου με τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Παππού, η τελευταία του γνωστοποίησε ότι έχει προβεί στις προβλεπόμενες, από το νόμο, ενέργειες».

«Έχει ξανασυμβεί»

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων, μέσω σχετικής ανακοίνωσης καταγγείλει πως τουλάχιστον άλλες δύο φορές στο παρελθόν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό:

helen

Haroon

Τελευταία Νέα