Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:01

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο

Με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και «κομάντος».

Να βάλει τέλος στην ανεκδιήγητη κατάσταση που επικρατεί  στις ελληνικές φυλακές προτίθεται η κυβέρνηση, ευελπιστώντας ότι στις νέες φυλακές του Ασπροπύργου τέτοια φαινόμενα θα εξαλειφθούν.

Όπως αποκάλυψε ο  Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης, μαζί με το γκρέμισμα των παλιών φυλακών στον Κορυδαλλό, θα καταρρεύσουν κι όλα τα παράνομα κυκλώματα  που δρουν ως μαφία και λυμαίνονται τη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 

Οι νέες φυλακές θα λειτουργούν και θα ελέγχονται με τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας: Αυτόματο κλείδωμα στις πόρτες, κάμερες υψηλής ανάλυσης, πύλες ελέγχου με ανιχνευτές μετάλλων και Χ RAY. Θα υπάρχει ωστόσο και 20μελής ομάδα «κομάντος» από εκπαιδευμένα στελέχη της αστυνομίας αλλά και οικονομικών υπηρεσιών. Αυτή η ομάδα θα πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις φυλακές για την αποτροπή αποδράσεων, κυρίως όμως για την εξάρθρωση κυκλωμάτων τύπου μαφίας, που διακινούν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: star.gr

helen

Haroon