Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:50

Στην τελική ευθεία η επισκευή των σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς είναι στην πλειοψηφία τους τα σχολεία του Δήμου Φυλής που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 19ης Ιουλίου, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν επισκευαστεί και παραδοθεί προς χρήση και τα υπόλοιπα σχολεία όπου οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός από την επόμενη κιόλας στιγμή του σεισμού. Συνεργαστήκαμε στενά με την ΚΤΥΠ και σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες, οι εκθέσεις των ελέγχων και οι τεχνικές μελέτες, και ήδη από την 12η Αυγούστου εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία στις σχολικές μονάδες», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Στόχος μας είναι όλα τα σχολεία να έχουν επισκευαστεί μέχρι το “πρώτο κουδούνι” της νέας σχολικής χρονιάς», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι «οι μαθητές και η εκπαίδευση ήταν και παραμένουν πάντοτε προτεραιότητά μας».

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε οκτώ από τα 16 σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες και στα υπόλοιπα. «Από την πρώτη στιγμή συνεργαστήκαμε με πολλά συνεργεία ώστε να υλοποιούνται επισκευές σε πολλές σχολικές μονάδες ταυτόχρονα, και να επιτύχουμε έτσι την αποκατάσταση των ζημιών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.

Με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι επισκευές και στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την στενή παρακολούθηση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Β’ ΕΣΕ) και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), Νίκου Χατζητρακόσια.

«Από τα 14 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, τα 12 είναι ήδη έτοιμα (τέσσερα δεν είχαν υποστεί καμία ζημιά και σε αυτά έγιναν εργασίες συντήρησης), ενώ τα υπόλοιπα δύο σχολεία θα παραδοθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας», επισημαίνει ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

Οι επισκευές σε όλα τα σχολεία χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Φυλής με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία συνέταξε και τις τεχνικές μελέτες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και οθόνη

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα