Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 22:20

Βήμα προς την ανέγερση του 8ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων

Για την αποζημίωση του οικοπέδου που προορίζεται να αποτελέσει τον χώρο ανέγερσης του 8ου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων (που θα βρίσκεται στη Ζωφριά) μας ενημέρωσε ο Δήμος Φυλής.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, το χρονοδιάγραμμα λέει  πως τέλη του 2016 θα δρομολογηθεί η ανέγερση του σχολείου, εφόσον νωρίτερα έχει ολοκληρωθεί η μελάτη.

Αναλυτικά:

Mια ακόμα δέσμευσή της υλοποίησε η διοίκηση Παππού.

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθη την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, αποζημιώνεται από το Δήμο Φυλής το οικόπεδο που προορίζεται για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ζωφριάς.

Μετά από ενέργειες των Αντιδημάρχων Νίκου Χατζητρακόσια και Θανάση Σχίζα ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά με την απόκτηση και την καταλληλότητα του χώρου. Τώρα το βάρος πέφτει στη σύνταξη της μελέτης του έργου, καθώς έχει ήδη εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ ίδρυσης του Σχολείου.

Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συζήτησε το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ), τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, με την Πρόεδρο Ιωάννα Κοντούλη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δημάρχου η μελέτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ώστε μέχρι το τέλος του 2016 να έχει δρομολογηθεί η ανέγερση του σχολείου.

Ιδού τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, 11 Μαρτίου, που κατέληξαν στην Απόφαση αποζημίωσης του οικοπέδου για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου:

33. Αποζημίωση συνολικής εδαφικής έκτασης 789,90 τ.μ. ιδιοκτησίας ΚΟΥΡΣΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑΣ, στην Π.Ε. Ζωφριάς ΙΙ της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

34. Αποζημίωση συνολικής εδαφικής έκτασης 1.039,30 τ.μ. ιδιοκτησίας ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ – ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΑΜΑΛΙΑΣ – ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, στην Π.Ε. Ζωφριάς ΙΙ της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

 

 

helen

Haroon

Τελευταία Νέα