Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 12:18

Άνω Λιόσια - Ακατάλληλη κρίθηκε πολυκατοικία εξαιτίας του σεισμού (video)

«Μου ξύπνησαν μνήμες από τον σεισμό του '99» λέει στο star.gr ο ιδιοκτήτης.

Υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια στην Δυτική Αττική προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Ανάμεσα σε αυτά και μια διώροφη οικογενειακή πολυκατοικία στα Άνω Λιόσια, η οποία κρίθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φυλής μη κατοικήσιμη.

Η σεισμική δόνηση, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τις φωτογραφίες, προκάλεσε μεγάλες ρωγμές στους τοίχους στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, ενώ σοβάδες έχουν πέσει σε όλα τα δωμάτια. Ο ιδιοκτήτης, Αγησίλαος Τσερώνης περιέγραψε στο star.gr, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, οι οποίες του ξύπνησαν μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 1999.

Ο κύριος Τσιρώνης και η σύζυγος του ζουν στο ισόγειο. Στον πρώτο και δεύτερο όροφο οι κόρες τους με τις οικογένειες τους. Για καλή του τύχη τα παιδιά του ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος.

Η καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής, Θανάσης Σχίζας, οι περισσότερες αφορούν κυρίως στην τοιχοποιία των κτιρίων.

«Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί γύρω στις 1000 αιτήσεις. Τα περισσότερα σπίτια είναι κατοικήσιμα με κάποιες επισκευές που πρέπει να γίνουν» τόνισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πηγή: star.gr

helen

Haroon

Τελευταία Νέα