Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 14:27

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Την Δευτέρα το βράδυ 25/02/2019, ενώ αποχωρούσαν οι γονείς από την Γενική Συνέλευση που είχε καλέσει το Δ.Σ. για να ζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα του σχολείου και κύρια το κτιριακό, μια εξωτερική μονάδα air condition ξηλώθηκε από την θέση της και κρέμονταν στο τοίχο. Καλώδια και πισσόχαρτα επίσης έπεφταν από τον αέρα.

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο 3ο Λύκειο είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του σχολείου. Στο Υπουργείο, στο Δήμο και τις υπηρεσίες του. Το κτίριο είναι όπως αποδεικνύεται και από το περιστατικό εκτός από παλαιό , με σημαντικές ελλείψεις ( προαύλιο που πλημυρίζει, ανεπαρκής αριθμός τουαλετών , σύστημα θέρμανσης που δεν αποδίδει, προκάτ αίθουσες και άλλα σοβαρότατα προβλήματα.) είναι και επικίνδυνο για τα παιδιά μας!

Το υπάρχον  «κτίριο» μιλάει από μόνο του είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ - ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ. Τι θα γινόταν αν το γεγονός συνέβαινε το πρωί εν ώρα λειτουργίας του σχολείου; Τι θα γινόταν αν βρίσκονταν εκείνη την στιγμή από κάτω ένας μαθητής ή ένας καθηγητής;

Επειδή εμείς δεν παίζουμε με την υγεία και την ζωή των παιδιών μας που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε ένα κτίριο ακατάλληλο, απαιτούμε:

Άμεσο αντισεισμικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Υπουργείου. Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ελλείψεων που υπάρχουν στο κτίριο.

Άμεση δέσμευση και απαλλοτρίωση χώρου για την ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτηρίου.

Εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης με κατεπείγοντες διαδικασίες για την ανέγερση νέου σχολειού.

ΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ.

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων 26-2-2019.

helen

Haroon